ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Σε αλέρτ στρατιωτικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία για τα ακριβά φάρμακα! Λιγοστεύουν τα αποθέματα

Παρότι τα συγκεκριμένα νοσοκομεία ανήκουν σε ειδικό καθεστώς λειτουργίας, μέχρι πρόσφατα για την προμήθεια των ακριβών φαρμάκων που χρειάζονταν, έβαζε «πλάτη» και ο ΕΟΠΥΥ. Και αυτό παρότι τα πανεπιστημιακά ανήκουν στο υπουργείο παιδείας αλλά στηρίζονται και από το υπουργείο υγείας ενώ αντίστοιχα και τα στρατιωτικά.

Όμως η κάνουλα από τον ΕΟΠΥΥ έκλεισε μετά την ανάθεση της διακίνησης ακριβώς φαρμάκων μόνο από τα νοσοκομεία. Έτσι μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τις ελλείψεις ακριβών φαρμάκων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ήδη και στα πανεπιστημιακά και στρατιωτικά άρχισαν να διαφαίνονται οι πρώτες δυσκολίες.

Κατά πηγές του HealthReport.gr ήδη σε πολλές περιπτώσεις τόσο στα πανεπιστημιακά όσο και στα στρατιωτικά νοσοκομεία οι αρμόδιοι άρχισαν να διαπιστώνουν ότι τα αποθέματά τους περιορίζονται.

φάρμακα-χρήματα

Να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση του υπουργείου υγείας τα ακριβά φάρμακα (ΦΥΚ) να διατίθενται μόνο από τα νοσοκομεία και όχι από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αφαιρέθηκαν από τον Οργανισμό κοντά στα 250 εκατ. ευρώ όσα δηλαδή διάθετε κάθε χρόνο για τα σκευάσματα αυτά.

Στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν πλέον μόνο 60 εκατ. ευρώ για ετήσιες δαπάνες ακριβώς φαρμάκων αλλά μόνο για τις ιδιωτικές κλινικές όπου πηγαίνουν για θεραπείες ασφαλισμένοι του. Όμως από τις πρώτες 10 ημέρες, όπως σημειώνουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, διατέθηκαν ήδη τα πρώτα 4,5 εκατ. ευρώ. Συνεπώς ο Οργανισμός και να θέλει πλέον δεν μπορεί να προσφέρει ακριβά φάρμακα για να καλύψει τις ανάγκες νοσοκομείων που έχουν ελλείψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο έλεος του Θεού οι καρκινοπαθείς! Άδειασαν και πάλι τα ράφια των φαρμακείων των νοσοκομείων

Έρχεται κι άλλο μαχαίρι στα νοσοκομειακά φάρμακα! Οι 10 εντολές των δανειστών

Στο…και πέντε ρευστό στα νοσοκομεία για φάρμακα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button