ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε αναβρασμό οι γιατροί για το ασφαλιστικό! Σε γενική συνέλευση ο κλάδος

Οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας αποφασίζουν σε γενική συνέλευση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 6.2.2016 για το πώς θα πορευτούν στο άμεσο μέλλον κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

ΠΙΣ 3

Η Συνέλευση πραγματοποιείται έπειτα από σχετικό κάλεσμα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Παρότι ακούγονται διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της κρίσης που προέκυψε, το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση του αγώνα, σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου Μιχάλη Βλασταράκου.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης κατά την εισήγησή του επεσήμανε πως οι γιατροί δε θα πρέπει να τα παρατήσουν και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μαζί με τους αγρότες και τους υπόλοιπους κλάδους, δεδομένου πως το μέτωπο κατά του ασφαλιστικού ενισχύεται μέρα με τη μέρα, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να προστίθεται στο απεργιακό κύμα.

ΠΙΣ 2

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας υπογράμμισε από την πλευρά του ότι νομοσχέδιο δεν υπάρχει, καθώς πρόκειται για το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ενώ στη βάση αυτή θα μπορούσε ουσιαστικά να ξεκινήσει διάλογος από την αρχή.

Άννα Μαστοράκου

Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και των προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button