ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε αναμμένα κάρβουνα οι διοικητές των νοσοκομείων μετά τη συμφωνία! Πότε αποχωρούν

Εντός των ημερών και εφόσον κλείσει η «υπόθεση συμφωνία» αλλά και ο ανασχηματισμός, αναμένεται να μάθουν για το μέλλον τους οι διοικητές των νοσοκομείων.

Η τροπολογία για την απομάκρυνσή τους χωρίς αποζημίωση πέρασε από τη Βουλή, αλλά οι ίδιοι λόγω των εξελίξεων δεν γνωρίζουν πότε θα πρέπει να …μαζέψουν τα πράγματά τους. Αρκετοί άλλωστε που σήμερα υπηρετούν σε νοσοκομεία της περιφέρειας, κατάγονται από άλλες περιοχές της Ελλάδος και βιάζονται να ξέρουν πότε αποχωρούν.

Ωστόσο όπως έλεγαν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει στις αλλαγές των προσώπων μόλις κλείσουν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας και αλλάξουν και οι υπουργοί στον ανασχηματισμό.

Πάντως η λίστα με τους νέους διοικητές των νοσοκομείων είναι ήδη έτοιμη εδώ και καιρό και με το …πράσινο φως από κόμμα και Μαξίμου, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.
Η επιλογή των νέων διοικητών όμως χωρίς κάποια τυπική διαδικασία αξιολόγησης μέχρι να συγκροτηθούν όλα τα όργανα, πράγμα που υπολογίζεται σε περίπου δύο χρόνια, προκαλεί ήδη αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) θεωρεί πως πια η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει μια αξιοκρατική διαδικασία στην επιλογή των νέων διοικητών καθώς έχει δεσμευτεί στην Ευρώπη πως θα «καθαρίσει» το δημόσιο σύστημα από τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Στις 20 Ιουλίου 2015 η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταθέσει την πρότασή της για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και την εφαρμογή ενός προγράμματος -υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- για την ΑΠΟΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της διοίκησης και την έμφαση στις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ των στελεχών της» σημειώνουν τα στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας και συμπληρώνουν:

«ο Υπουργός Υγείας είναι πλέον υποχρεωμένος να προβεί στην προκήρυξη των θέσεων και την αξιοκρατική επιλογή των Διοικητών των κρατικών Νοσοκομείων».

Να σημειωθεί πάντως ότι οι διοικητές των νοσοκομείων που θα δουν την πόρτα εξόδου, θα προσφύγουν αμέσως στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη δικαιοσύνη μετά την «ευρω-κρίση» οι διοικητές των νοσοκομείων για τις απολύσεις!

Κατέβασαν τα…μολύβια οι διοικητές των Νοσοκομείων! Πως αντιδρούν μετά την τροπολογία για απόλυση

Διοικητές νοσοκομείων: Μαζικές αγωγές για τις απολύσεις! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες. Πόσα διεκδικούν

Θύελλα για τους «διοικητές χωρίς προσόντα»! Τι αλλάζει την τελευταία στιγμή ο Π.Κουρουμπλής

Διοικητές νοσοκομείων ακόμα και χωρίς πτυχίο! Πως ξηλώνονται οι παλιοί! Όλο το παρασκήνιο

Έτοιμη η λίστα με τους νέους διοικητές Νοσοκομείων! Ποιοι φεύγουν ποιοι μένουν

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button