ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε αναμονή για αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική οι φαρμακοβιομηχανίες! Όλο το παρασκήνιο

Η φαρμακευτική αγορά εδώ και περίπου ένα χρόνο περιμένει να υπάρξουν αλλαγές στην εφαρμογή των υποχρεωτικών εκπτώσεων (rebate) αλλά και στις επιχρεωτικές επιστροφές χρημάτων με την υπέρβαση του προυπολογισμού. Άλλωστε τα μέτρα έχουν προαναγγελθεί εδώ και καιρό.

Βέβαια θα χρειαστεί ο κλάδος να περιμένει και πάλι έως το Φθινόπωρο οπότε και θα δημιουργηθεί ειδική επιτροπή στο υπουργείο Υγείας για τις αλλαγές που θα προωθηθούν. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Ξέφυγε η δαπάνη στα φάρμακα! Έτοιμο το νέο rebate

Ωστόσο φαίνεται ότι με τον τρόπο αυτό θα καθυστερήσει σημαντικά η ενοποίηση στο rebate που πληρώνουν οι φαρμακευτικες επιχειρήσεις ενώ και το claw back που φέτος αναμένεται να βρίσκεται στα ύψη, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον κλάδο.

Παράγοντες της αγοράς έλεγαν στο HealthReport.gr ότι με τη δημιουργία της Επιτροπής ουσιαστικά η κυβέρνηση παίρνει παράταση για την εφαρμογή των ελαφρυντικών μέτρων, δεδομένου ότι η τρόικα πιέζει για μείωση τουλάχιστον 30% στο claw back.

Μέχρι τότε όμως οι εταιρείες θα κληθούν να καταβάλουν κοντά στα 400 εκατ.ευρώ ως claw back και κοντά στα 200 εκατ ως rebate.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε μήνα πλέον οι εκπτώσεις των παρόχων στον ΕΟΠΥΥ! Πως θα υπολογίζεται το rebate

Σχετικά Άρθρα

Back to top button