ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Σε απεργιακή ετοιμότητα οι γιατροί! Τι αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δεσμευτεί πως μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου τα χρήματα θα έμπαιναν στους λογαριασμούς των γιατρών αλλά μέχρι στιγμής δε …φαίνεται φως στο ορίζοντα. Αντίστοιχη καθυστέρηση παρατηρείται όμως και σε άλλους τομείς της υγείας όπως στις προσλήψεις.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) συνεδρίασε προκειμένου να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις της και σε κεντρικό επίπεδο ώστε να συντονιστούν οι γιατροί όλων των νοσοκομείων της χώρας.
Ειδικότερα η ΟΕΝΓΕ κατά τη συνεδρίασή της ασχολήθηκε με τρέχοντα ζητήματα, κυρίως όμως με την εκτίμηση της κατάστασης στο σύστημα υγείας και προγραμμάτισε την επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Τις επόμενες ημέρες η ΟΕΝΓΕ αναμένεται να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να συζητήσει την πορεία των δεσμεύσεων της. Η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου θα οριστεί το προσεχές δεκαπενθήμερο.

Η ΟΕΝΓΕ για τις εφημερίες

Βέβαια η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών προκαλεί έντονο προβληματισμό και στην ΟΕΝΓΕ δεδομένου πως είχε λάβει τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας πως τα χρήματα θα δοθούν άμεσα στους γιατρούς και πως ήδη έχουν ξεπεραστεί οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και τα κονδύλια θα πιστωθούν.

Η Ομοσπονδία του κλάδου εκφράζει μάλιστα τη «σοβαρή ανησυχία της». Στη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κλάδου διατυπώθηκαν δύο απόψεις.

Άποψη πρώτη:

Ζητάμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα:
• στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων
• την έναρξη των διαδικασιών για πρόσληψη του ιατρικού και λοιπού προσωπικού τις οποίες έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
• την εξόφληση των απλήρωτων εφημεριών του 2015
• την υλοποίηση των δεσμεύσεων για την υγεία που περιέχονται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Καλούμε τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν την κινητοποίηση τους, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, σε συνεργασία με τους άλλους υγειονομικούς.

«Η επιτυχία των αγώνων μας στηρίζεται στην κοινή δράση ειδικών και ειδικευομένων
γιατρών, χωρίς αντιπαλότητες και τεχνητούς διαχωρισμούς, στη μαζική συμμετοχή των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία» επισημαίνεται στην 1η άποψη.

Στη δεύτερη άποψη υπογραμμίζεται:

Καλούμε τους συναδέλφους να προβούν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις και να προχωρήσουν σε επισχέσεις εργασίας (ειδικοί και ειδικευόμενοι) ή όποια άλλη μορφή κινητοποίησης αποφασίσουν.

Η επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ ορίστηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 12.30μμ στα Γραφεία της ΟΕΝΓΕ, στην οποία εκτός των μελών του Γενικού Συμβουλίου θα
συμμετάσχουν και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γιατρών της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα του 2015: Απλήρωτος, με 36 ώρες εργασίας συνεχόμενες και ωρομίσθιο 2,9 ευρώ!

Επισχέσεις και κινητοποιήσεις «μπλοκάρουν» τα νοσοκομεία! Πότε θα πληρωθούν οι εφημερίες;

Χρήματα τέλος στα Νοσοκομεία! Δεν πληρώνεται ο Απρίλιος με εντολή υπ.Οικονομικών

Οι απλήρωτες εφημερίες «τρώνε» την κυβέρνηση! Στα χαρακώματα οι γιατροί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button