ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ! Ασθενοφόρα με το…σταγονόμετρο

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν τελικά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αμοιβών τους από υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες και Κυριακές. Παρότι οι εργαζόμενοι επρόκειτο να μην προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους καθότι είχαν λάβει τη διαβεβαίωση από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι θα καταβληθούν κανονικά τα χρήματά τους, διαπίστωσαν πως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Έτσι ξεκινούν κανονικά την επίσχεσή τους έως ότου αποσαφηνισθεί ότι τα χρήματά τους έχουν πάρει το δρόμο για τους λογαριασμούς τους. Μέχρι τότε θα κυκλοφορούν στους δρόμους μόνο τα ασθενοφόρα «ασφαλείας» ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του πληθυσμού.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το Σωματείο των εργαζομένων με τον υπουργό Υγείας, ο Π.Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι Δευτέρα 15 Ιουνίου ή Τρίτη 16 Ιουνίου, θα αποδεσμευόταν το ποσό που απαιτείται ώστε να είναι δυνατή η καταβολή των πρόσθετων αμοιβών Α΄ τριμήνου 2015 στο τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο το σωματείο των εργαζομένων διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ η Ενιαία Αρχή Πληρωμών την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή «σφραγίζει» τις δραστηριότητες του μήνα. Συνεπώς είναι άγνωστο εάν θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να καταβληθούν τα χρωστούμενα.

Να σημειωθεί πάντως πως ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε επίσης στο Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ ότι θα επιληφθεί προσωπικά για την άμεση περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του φορέα ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του. Μέρος της οικονομικής ενίσχυσης θα διατεθεί για τις εκτός έδρας μετακινήσεις προσωπικού, όπως διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα: ξεκινούν επισχέσεις σε νοσοκομεία-ΕΚΑΒ!

Κόβονται τα εκτός έδρας σε Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας, Πρόνοια! Δείτε τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button