Πολιτική Υγείας

Σε θάλαμο κρατουμένων ο Μαζιώτης!Επιτυχής η επέμβαση

Ο συλληφθείς υπεβλήθη σε λεπτή επέμβαση στο δεξί του χέρι και οι γιατροί έκαναν οστεοσύνθεση δεδομένου ότι το τραύμα έχει προκαλέσει βλάβη στο βραχίωνα του.

Άνδρες της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει όχι μόνο την είσοδο του νοσοκομείο, αλλά έχουν ακροβολιστεί και στους θαλάμους του ορόφου όπου βρίσκονται τα χειρουργεία.

Ο Νίκος Μαζιώτης μετά την επέμβαση θα παραμείνει φρουρούμενος για περίπου 20 ημέρες στο νοσοκομείο, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη αλλά και για να ακολουθήσει ειδική φαρμακευτική αγωγή. Για λόγους ασφαλείας μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο που διαθέτει ο Ευαγγελισμός για τους κρατουμένους. Στον ίδιο θάλαμο είχε νοσηλευτεί και ο Σάββας Ξηρός.

Δεν αποκλείεται να χρειαστεί και κάποιες φυσιοθεραπείες ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του χεριού του, καθώς οι γιατροί προέβησαν σε εξωτερική οστεοσύνθεση, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το ενδεχόμενο στο μέλλον να προχωρήσουν και σε εσωτερική.

Επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας που πραγματοποίησε την επέμβαση ήταν ο διευθυντής της Β’ ορθοπεδικής κλινικής του Ευαγγελισμού Χρήστος Γαρνάβος.

Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μεταφέρθηκε ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας , ο οποίος τραυματίστηκε στο δεξί πόδι από εξοστρακισμό σφαίρας. Οι γιατροί του αφαίρεσαν δύο θραύσματα και αναμένεται σύντομα να λάβει εξιτήριο.

Να σημειωθεί ότι ο Γερμανός τουρίστας αρνήθηκε την μεταφορά του σε Ελληνικό νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και ζήτησε να επιστρέψει στο κρουαζιερόπλοιο προκειμένου να συνεχίσει τις διακοπές του.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο ένας εκ των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη και σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button