ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε κατάρρευση το ΠΕΔΥ στην Πάτρα! Ξέμεινε από καθαριότητα και κλιματιστικά!

Μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες να «πνίγουν» την πόλη όπως άλλωστε όλη τη χώρα, στο ΠΕΔΥ της Πάτρας όμως όπου εργάζονται τουλάχιστον 65 γιατροί και άλλοι τόσοι νοσηλευτές και προσωπικό, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν τους ασθενείς χωρίς καν …κλιματιστικά!

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ότι τα κλιματιστικά μηχανήματα έχουν χαλάσει εδώ και περίπου έναν χρόνο και παρά τις συνεχίσεις αναφορές του συμβουλίου των γιατρών, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την Υγειονομική Περιφέρεια.

Και χωρίς …καθαριότητα

Και σαν να μην έφθαναν οι ασφυκτικές συνθήκες λόγω ζέστης κάτω από τις οποίες εργάζεται το προσωπικό στο ΠΕΔΥ της Πάτρας, ήρθε και η έλλειψη καθαριότητας να κάνει ακόμη πιο…εκρηκτικό το κλίμα.

Οι ίδιες πηγές από το υπηρεσιακό συμβούλιο των γιατρών αναφέρουν στο HealthReport.gr πως εδώ και λίγα 24ωρα έληξε η σύμβαση με το συνεργείο καθαριότητας και αυτή δεν επεκτάθηκε ποτέ λόγω…αμέλειας των αρμοδίων.

Αποτέλεσμα όμως είναι σήμερα να επικρατούν αδιανόητες συνθήκες στα πολυϊατρεία. Άνθρωποι που πέρασαν την πύλη του ΠΕΔΥ τις τελευταίες ημέρες περιέγραφαν στο HealthReport.gr απίστευτες συνθήκες δεδομένου ότι πραγματοποιούνται και ιατρικές πράξεις στους χώρους των ιατρείων όπως στο αγγειοχειρουργικό, στο οδοντιατρείο κ.λ.π.

«Καλάθια έχουν γεμίσει με υγειονομικό υλικό, γάζες με αίμα και άλλα ιατρικά είδη, οι τουαλέτες είναι πλέον απαράδεκτες δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος και άλλα χειρότερα» περιγράφουν μέλη του συμβουλίου των γιατρών στο HealthReport.gr.

Μηχανήματα μονίμως…εκτός λειτουργίας

Και βέβαια δεν είναι μόνο η έλλειψη κλιματιστικών και καθαριότητας. Το ΠΕΔΥ στην Πάτρα εδώ και καιρό έχει σημαντικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας καθώς ότι χαλάει ουδείς το φτιάχνει. Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ότι ο μαστογράφος κοντεύει να γίνει…έπιπλο αφού δε λειτουργεί εδώ και καιρό.

Το σύστημα για το τεστ κοπώσεως …σκονίζεται σε μια γωνία ενώ και άλλα μηχανήματα είτε υπολειτουργούν είτε είναι τελείως εκτός χρήσης.

Το προσωπικό βέβαια και σε αυτό το ΠΕΔΥ είναι λιγοστό όπως άλλωστε στις περισσότερες μονάδες. Παρ αυτά σύμφωνα με τις καταγγελίες των γιατρών στο HealthReport.gr, συνεχίζουν να μεταφέρουν νοσηλευτικό προσωπικό σε υπηρεσίες που δε διαθέτουν καν ιατρική φροντίδα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχαν καταγγείλει πρόσφατα οι εργαζόμενοι: «Άρον άρον μετακινήσεις από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Αξιοσημείωτο είναι πως παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο ΠΕΔΥ μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες ενώ η έλλειψη καθαριότητας καθιστά πλέον τα πράγματα επικίνδυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμη η λίστα με τα λουκέτα σε ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Ποια κλείνουν

ΠΕΔΥ: Ξεκινούν μετακινήσεις γιατρών-προσωπικού από και προς τα νοσοκομεία! Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Έρχεται κύμα κινητικότητας σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχεται το νομοσχέδιο για ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button