ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε κινητοποιήσεις γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ για τις απολύσεις των επικουρικών! Πότε “παγώνουν” τα νοσοκομεία

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έσπευσε να ανακοινώσει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απολυθεί το επικουρικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων που εργάζονται με σύμβαση που έχει παραταθεί άνω των 24 μηνών, οι διαβεβαιώσεις αυτές όμως δεν φαίνεται να έπεισαν γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Άλλωστε φοβούνται ότι θα γίνουν απολύσεις των επικουρικών καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο διαβεβαιώσεις και όχι μέτρα. Διαβάστε ΕΔΩ τι λέει το υπουργείο Υγείας: ” Υπ.Υγείας: Δεν απολύεται κανένας επικουρικός! Τι αναφέρει σε επείγουσα εγκύκλιο”

Μάλιστα οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) αλλά και οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) εκτιμούν ότι οι δύο υπουργοί Ξανθός Πολάκης, απέστειλα στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών μία απλή εντολή χωρίς να υπάρχει νομική βάση.

Τι θα γίνει με τους μισθούς των επικουρικών

Πάντως αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους είναι πως θα πληρωθεί το επικουρικό προσωπικό τη στιγμή που η απόφαση του ΣτΕ κρίνει ότι εργάζονται παράνομα αφού οι συμβάσεις τους έχουν παραταθεί.

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας πάντως στην εντολή που απέστειλε στις Υγειονομικές Περιφέρειες αναφέρει ότι η καταβολή των αποδοχών συνεχίζεται και γίνεται κανονικά χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμών.

Κάτι βέβαια που δεν πείθει τους υγειονομικούς κλάδους οι οποίοι προχωρούν κανονικά σε κινητοποιήσεις σκοπεύοντας μάλιστα να τις κορυφώσουν ζητώντας την αλλαγή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε Αορίστου Χρόνου.

Σήμερα πάντως Παρασκευή 22 Ιουνίου γιατροί (ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ) και εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) στο ΕΣΥ θα πραγματοποιήσουν σήμερα Παναττική Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ και συγκέντρωση στις 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζεται προκήρυξη για μόνιμες προλήψεις γιατρών προσωπικού στα Νοσοκομεία με μοριοδότηση των επικουρικών!

Νέο «χαστούκι» σε επικουρικούς και νοσοκομεία! Αιφνίδια απόλυση πριν τη λήξη της σύμβασης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button