ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε «κλοιό» θανάτου η Ελλάδα από τη γρίπη! Άλλοι 18 ασθενείς πέθαναν μέσα σε μία εβδομάδα

Συνεχίζει να σκοτώνει η εποχική γρίπη παρά το γεγονός ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες,  δεν ευνοούσαν την μετάδοση του ιού Η1Ν1.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) άλλοι 18 θάνατοι από γρίπη και τις επιπλοκές της προστέθηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας (10 έως 17 Φεβρουαρίου) στον θλιβερό κατάλογο της εφετινής περιόδου εποχικής γρίπης. Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της εποχικής γρίπης ανέρχεται στους 74.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 274 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 264 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).Δείτε ΕΔΩ τις οδηγίες του υπ.Υγείας για την προστασία από τη γρίπη! Όλα τα μέτρα προφύλαξης

Πάντως όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία ο μη εμβολιασμός προκαλεί έντονο προβληματισμό στις υγιειονομικές υπηρεσίες , καθώς από το σύνολο των ασθενών ήταν εμβολιασμένοι μόλις 36 (14%).

Μάλιστα, οι 200 (75,8%) από τους 264 ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη από το Φθινόπωρο.

Βάση των ίδιων στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ δέκα ασθενείς στην εφετινή περίοδο γρίπης έχουν καταλήξει εκτός ΜΕΘ, χωρίς να αποσαφηνίζεται για ποιο λόγο συνέβη αυτό. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ προειδοποιούσαν ότι θα νοσοκομεία θα αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τα σοβαρά περιστατικά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «ΠΟΕΔΗΝ: «Ανοχύρωτα» τα νοσοκομεία χωρίς εντατικές και αναλώσιμα εν μέσω γρίπης!»

Πρόκειται για 4 άνδρες και 6 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 35 έως 87 έτη. Ωστόσο, τα 9 (90%) από τα 10 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός. Κυρίαρχο στέλεχος παραμένει ο Α(Η1Ν1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα μέτρα του υπ. Υγείας για να εξαφανιστούν τα ράντζα από το ΕΣΥ! Τι ανακοινώθηκε

Τελειωμό δεν έχουν οι θάνατοι από γρίπη στην Ελλάδα! Στα 56 τα θύματα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button