ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Σε κλοιό χιονιά η χώρα! Κουρουμπλής: Κρατήστε ανοιχτά τα νοσοκομεία

Εντολή μέσω των αρμοδιων διευθύνσεων έχουν λάβει οι  Διοικητές Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ, για να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να μην υπάρξουν αυτές τις κρύες ημέρες, δυσλειτουργίες τόσο στη μεταφορά όσο και στη νοσηλεία των ασθενών.

Οι συνεννοήσεις που έχουν γίνει με τους Δήμους προβλέπουν να υπάρξει άμεση παρέμβαση με οχήματα του ΕΚΑΒ, σε περίπτωση που το χιόνι αποκλείσει κάποιο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα τα νοσοκομεία που δεν είχαν διαθέσιμα κονδύλια για πετρέλαιο φρόντισαν να γεμίσουν άρον άρον τις δεξαμενές ώστε να μην ξεπαγιάσουν οι ασθενείς.

Οι διοικητές των νοσοκομείων ειδικά στην Αττική και στα Βόρεια προάστια, έχουν λάβει εντολή να βρίσκονται επί ποδός ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Αντίστοιχη εντολή έχει λάβει και το ΕΚΑΒ, να ενισχύσει με ασθενοφόρα τις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία, αλλά και σε σημεία του οδικού δικτύου.

Άλλωστε κάθε χρόνο λίγοι πόντοι χιόνι προκαλούν απίστευτα προβλήματα στα νοσοκομεία.

Νοσηλευτικά ιδρύματα αποκλείονται από το χιόνι, ασθενείς ταλαιπωρούνται ενώ έχουν υπάρξει και περιστατικά όπου κόπηκε το ρεύμα και οι θάλαμοι είχαν μείνει χωρίς θέρμανση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button