Πολιτική Υγείας

Σε ποιον χρωστά 6500 ευρώ ο Άδωνις;

Θέλει δε θέλει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει άμεσα να εκταμιεύσει από τον προσωπικό του λογαριασμό 6500 ευρώ για να τα επιστρέψει στα ταμεία του κράτους. Ο κ.Γεωργιάδης όπως και οι νυν υφυπουργοί αλλά και οι πρώην, εισέπρατταν χωρίς να το γνωρίζουν ένα υπουργικό επίδομα το οποίο όμως είχε καταργηθεί δια χειρός πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον Οκτώβριο του 2012.

Ενώ οι υπουργοί μέχρι τότε εισέπρατταν έναν μισθό αλλά και ένα επίδομα 400 ευρώ ως έξοδα παραστάσεων, με τον νόμο που ψηφίστηκε οι υπουργικές αποδοχές μηδενίστηκαν και οι βουλευτές έμειναν στη βουλευτική τους αποζημίωση ενώ οι εξωκοινοβουλευτικοί παρέμειναν με έναν μικρότερο μισθό κοντά στις 2000 ευρώ.

Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας δε φρόντισαν ποτέ να ενημερωθούν για την κατάργηση του επιδόματος και έτσι συνέχισαν να το καταβάλουν κανονικά. Σε πρόχειρο όμως έλεγχο διαπιστώθηκε ότι από τα ταμεία του κράτους έβγαιναν περισσότερα για τους …ενοίκους της οδού Αριστοτέλους και έτσι οι νυν και οι πρώην κλήθηκαν να τα επιστρέψουν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως και οι υφυπουργοί Αντώνης Μπέζας και Ζέτα Μακρή θα πρέπει να επιστρέψουν κοντά στα 6500 ευρώ με βάση το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας ενώ περί τις 4500 ευρώ πρέπει να επιστρέψουν οι Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς και Φωτεινή Σκοπούλη για το δικό τους διάστημα που παρέμειναν στο υπουργείο Υγείας και τους καταβάλλονταν το επίδομα χωρίς να το δικαιούνται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώην έχουν ήδη επιστρέψει τα μετρητά ενώ από την …τράπεζα για να βγάλει χρήματα από τον προσωπικό του λογαριασμό θα περάσει σύντομα και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button