ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε προεκλογικό πυρετό οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας! Οι υποψήφιοι και οι “γραμμές” των κομμάτων

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων του κλάδου ανά περιοχή, θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου. Εξαιρούνται ορισμένοι Σύλλογοι που έκοψαν πρώτοι το νήμα, όπως αυτός της Πάτρας εξαιτίας συνεδρίου που πραγματοποιείται στην περιοχή.

Πάντως η …μάχη των μαχών αναμένεται να δοθεί στην Αθήνα όπου και τα πολιτικά κόμματα δίνουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα αφού τα αποτελέσματα θα είναι αντιπροσωπευτικά και για την τάση που υπάρχει στον γενικό πληθυσμό.

Έτσι ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr τα κόμματα έχουν δώσει εντολή στους εκπροσώπους των ιατρικών παρατάξεων να δώσουν όλο τους τον εαυτό ώστε να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων. Μάλιστα λέγεται ότι τα τηλέφωνα για να δώσουν “γραμμή” σηκώνουν και οι ίδιοι οι “επιτελάρχες” των κομμάτων.

Η μάχη βέβαια θα δοθεί ανάμεσα στους εκπροσώπους των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Παναγιώτης Ψυχάρης που είναι και πρόεδρος των γιατρών των Κέντρων Υγείας -ΠΕΔΥ.
Το ψηφοδέλτιο βέβαια της παράταξης που είναι κοντά στην κυβερνώσα παράταξη αντιμετώπισε προβλήματα κατά την κατάρτισή του κυρίως λόγω της κυβερνητικής φθοράς που υπάρχει. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Ξεκίνησαν οι κόντρες για τις εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους! Διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ της Αθήνας”

Από την άλλη πλευρά, τη γαλάζια, επικεφαλής είναι ο νυν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης ο οποίος μάλιστα έχει συγκεντρώσει στο ψηφοδέλτιό του όλους τους πρώην δυσαρεστημένους της δεξιάς παράταξης αλλά και πρόσωπα με τα οποία είχε κοντραριστεί. Διαβάστε ΕΔΩ τα Παρασκήνια: “Η ισχύς εν τη ενώσει στις εκλογές για τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας!”

Στον αγώνα μπαίνουν φέτος δυναμικά και γιατροί που είναι κοντά στο Κίνημα Αλλαγής οι οποίοι διεκδικούν μία θέση στο νέο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας. Εξάλλου κάτι αντίστοιχο διεκδικεί και το Κίνημα Αλλαγής στην κεντρική πολιτική σκηνή…μια καλύτερη θέση στο πολιτικό τοπίο.
Η μάχη πάντως για την επικράτηση των παρατάξεων αναμένεται σκληρή με μπόλικα…μαχαιρώματα μπροστά και πίσω από τις “κάμερες“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενικοί Γιατροί: Στα κάγκελα για τα κουρέματα στη συνταγογράφηση! Όλα τα παράδοξα

Μπάχαλο με τα νέα όρια συνταγογράφησης των γιατρών όλης της χώρας! Δείτε τι σημαίνει για τους ασθενείς

Μετά τους ιατροδικαστές και οι μικροβιολόγοι με δικαίωμα συνταγογράφησης! Όλα τα παράδοξα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button