ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα! Όλες οι λεπτομέρειες

Σε σοβαρή κατάσταση και χωρίς να έχει παρέλθει ο κίνδυνος ακρωτηριασμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα εντατικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός η 55χρονη δικηγόρος που τραυματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια από φωτοβολίδα.

Την τραγική σκηνή κατέγραψε η κάμερα του euronews.

Η άτυχη γυναίκα που βρέθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων, διακομίσθηκε στις 21:18 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου  “Ευαγγελισμός”, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική).

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση.

Πάντως η φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε πιθανώς από αυτοσχέδιο πυροσωλήνα και καρφώθηκε στο πόδι της 55χρονης δικηγόρου, ενώ συνέχιζε να έχει πλήρως τις αισθήσεις της μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Φαίνεται πάντως πως η φωτοβολίδα εισχώρησε στο δέρμα της χωρίς να μπορέσουν οι άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παρόντες να τη σβήσουν, καθώς θεωρείται φωτοβολίδα ναυτικού τύπου η οποία χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τεχνητού φωτός σε σκοτεινές περιοχές.

Όταν ενεργοποιηθεί η διάρκεια ζωής της είναι περίπου 40 δευτερόλεπτα, ενώ ο συγκεκριμένος τύπος πωλείται ελεύθερα στο εμπόριο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button