ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σε στάση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία! Πότε «παγώνει» το ΕΣΥ

Άλλωστε πρόσφατα οι γιατροί των νοσοκομείων δημοσιοποίησαν το τραγικό πρόβλημα της έλλειψης κονδυλίων στο ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς συμβαίνει αυτές τις μέρες στα νοσηλευτικά ιδρύματα: «Χρήματα για φάρμακα και αναλώσιμα τέλος στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί»

Ειδικότερα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) πραγματοποιεί στάση εργασίας την Τετάρτη 11/10/17 από τις 09:00 μέχρι τις 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) δηλώνουν ότι τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι τεράστια, και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με:

-Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
-Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός.

Σε απεργία και οι εργαζόμενοι στα Νοσομεία

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που θα απεργήσουν στις 11 Οκτωβρίου. Ζητούν και αυτοί στήριξη του δημοσίου συστήματος με χρηματοδότηση και προσωπικό.

Βλέπουν μάλιστα το μέλλον του ΕΣΥ γκρίζο καθώς όπως λένε τα Νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και συσσωρεύουν νέα χρέη. Επιπλέον για το 2018, σύμφωνα το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων των ΥΠΕ και του ΠΕΔΥ θα είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ.

Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι και οι πιστώσεις (δηλαδή η δυνατότητα αγορών) – λένε οι εργαζόμενοι -για τους παραπάνω φορείς θα είναι μειωμένες κατά 617 εκατ. ευρώ, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο κούρεμα δαπανών στα νοσοκομεία με εντολή δανειστών! Κόβονται ιατρικές πράξεις! Έγγραφο φωτιά

Δείτε ποιοι είναι οι μισθοί των γιατρών σε νοσοκομεία και ΤΟΜΥ!

Έρχονται νέοι στόχοι για τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ για το 2018! Οι νέες εντολές του υπ.Υγείας

Με εφημερίες στα νοσοκομεία αναφοράς άμεσα οι γιατροί των Κέντρων Υγείας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button