Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Σκασμένες φτέρνες: Τέσσερις φυσικές θεραπείες για βελούδινα πόδια

Οι σκασμένες φτέρνες κυρίως τώρα το καλοκαίρι, δεν είναι μόνο ένα αντιαισθητικό πρόβλημα, αλλά αποτελούν και ένδειξη αφυδάτωσης του δέρματος.

Οι κυριότερες αιτίες που ενοχοποιούνται για το πρόβλημα αυτό, είναι κυρίως η πολύωρη ορθοστασία, τα λάθος παπούτσια και η παρατεταμένη ξηρότητα του δέρματος των ποδιών.

Μάθετε τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό!

Χρησιμοποιήστε κρέμα ποδιών

Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τις σκασμένες φτέρνες χρησιμοποιήστε μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης και προσπαθήστε να την εφαρμόζετε δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Φορέστε κάλτσες στον ύπνο

Πριν πάτε για ύπνο εφαρμόστε την κρέμα στις φτέρνες, τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη και κατόπιν φορέστε κάλτσες. Μπορεί να μην αισθάνεστε και τόσο ευχάριστα, το αποτέλεσμα όμως θα σας ικανοποιήσει.

Επιλέξτε σωστά παπούτσια

Οι ειδικοί συστήνουν να φοράτε κλειστά παπούτσια αντί για σαγιονάρες που ευνοούν το σκάσιμο του δέρματος στις φτέρνες.

Στην περίπτωση που φοράτε ανοιχτά παπούτσια, όπως πέδιλα και σαγιονάρες, καλό είναι να έχουν ψηλή σόλα ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς και να υποστηρίζουν την καμάρα του ποδιού. Με αυτό τον τρόπο το πόδι είναι πολύ ψηλότερα από το έδαφος, και έτσι τα μικρόβια δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα.

Όχι στη βαθιά απολέπιση

Οι ποδολόγοι συστήνουν να μην κάνετε βαθιά απολέπιση του δέρματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς το επιθετικό τρίψιμο της φτέρνας μπορεί να προκαλέσει ακόμη βαθύτερο σκίσιμο. Μη ξεχνάτε ότι το ήμισυ του παντός είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Προσπαθήστε να ακολουθείτε τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή μέχρι μία φορά την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θερμική εξάντληση: Πώς εκδηλώνεται & τι να κάνετε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button