Ειδήσεις Υγείας

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Ο Γολγοθάς των ασθενών για την πρόσβαση!

Το να ζει κανείς με τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι σίγουρα βαριά υπόθεση που χρειάζεται δύναμη και κουράγιο. Το να αντιμετωπίζει όμως και δυσκολίες πρόσβασης, είναι αν μη τι άλλο εγκληματικό για μια σύγχρονη κοινωνία.

teva4

κ. Ιωάννα Καρώνη, Corporate & Public Affairs Manager Teva, κ. Βάσω Μαράκα, Πρόεδρος ΣΑμΣΚΠ και κ. Μαρία Σπανίδου, Ειδ. Γραμματέας ΣΑμΣΚΠ

 

Τις δυσκολίες αυτές στην καθημερινότητα των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας θέλησαν να αναδείξουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, η φαρμακευτική εταιρεία TEVA που βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο πλευρό των ασθενών και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ). Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η φαρμακευτική εταιρεία TEVA την περασμένη Κυριακή 17 Μαΐου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, επιχείρησε να αποδείξει σε όλους ότι οι ασθενείς χρειάζονται τη στήριξή μας.

teva2

Από αριστερά: κ. Ιωάννα Καρώνη, Corporate & Public Affairs Manager Teva, κ. Βάσω Μαράκα, Πρόεδρος ΣΑμΣΚΠ, κ. Νάντια Ζιαγκουβά, Κοινωνική Λειτουργός και κ. Μαρία Σπανίδου, Ειδ. Γραμματέας ΣΑμΣΚΠ

Άλλωστε τo Δικαίωμα στην Πρόσβαση είναι το θέμα του φετινού εορτασμού. Mε μήνυμα «Δεν θα ήθελα να είσαι στη θέση μου… Ναι στην κίνηση. Όχι στην αδιαφορία» ο ΣΑμΣΚΠ και η TEVA ενημέρωσαν το κοινό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία σε κάθε τους δραστηριότητα. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μετέχει με ευκολία και να έχει ισότιμη πρόσβαση σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, όπως στη διάγνωση, τη θεραπεία, την εκπαίδευση, τη μετακίνηση, την εργασία, την άσκηση και τους χώρους αναψυχής.

teva

Tα μέλη του ΣΑμΣΚΠ μαζί με την Πρόεδρο κ. Βάσω Μαράκα και την Ειδ. Γραμματέα κ. Μαρία Σπανίδου, το μουσικό συγκρότημα Radiomix και την κ. Ι. Καρώνη από την TEVA σε αναμνηστική φωτογραφία

Ωστόσο τα προβλήματα είναι καθημερινά καθώς το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασής τους στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή όχι μόνον αμελείται, όχι μόνον εμποδίζεται, αλλά και προσβάλλεται.
Τα μέλη του ΣΑμΣΚΠ κάλεσαν όλους όσοι επισκέφθηκαν τη Μαρίνα του Φλοίσβου στο ενημερωτικό τους περίπτερο, ώστε να γνωρίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ασθενής με αναπηρία, αλλά και να τις βιώσουν για λίγο, συμμετέχοντας σε βιωματική διαδρομή προσομοίωσης κινητικών δυσκολιών.

Με αυτόν τον τρόπο, όλοι ανεξαιρέτως όσοι συμμετείχαν στη διαδρομή, επιβεβαίωσαν την περιορισμένη και ανισότιμη θέση στην οποία βρίσκονται σε καθημερινή βάση συνάνθρωποί μας που πάσχουν από κάποια αναπηρία, και διαπίστωσαν πόσο σημαντικό είναι, όσοι δεν νοσούν, να μπουν για λίγο στη θέση τους και να κατανοήσουν αυτήν την καθημερινότητα.

teva3

Βιωματική Διαδρομή Προσομοίωσης Κινητικών Δυσκολιών

Σημαντικός, επίσης, σκοπός του φετινού εορτασμού ήταν η ενθάρρυνση των ασθενών με αναπηρία να μην ενδώσουν σε οποιαδήποτε παραίτηση λόγω της αμέλειας ή αδιαφορίας εκ μέρους των συμπολιτών τους και να συνεχίσουν να κινούνται και να διεκδικούν την ισότιμη πρόσβαση στην πολιτεία και την κοινωνία, έως ότου αυτή γίνει πραγματικότητα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κ. Βάσω Μαράκα, δήλωσε: «Ο αγώνας του ΣΑμΣΚΠ για Ισότιμη Πρόσβαση δεν ξεκινάει και τελειώνει στη σημερινή εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας. Αντίθετα, αποτελεί πάγιο μέλημά μας και σταθερή διεκδίκηση, δική μας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ (ΠΟΑμΣΚΠ), προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να συνεισφέρει σε αυτόν τον αγώνα ευαισθητοποίησης σχετικά με τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινότητα των πασχόντων και δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό των μελών του αλλά και των άλλων ασθενών με ΣΚΠ που δεν είναι ακόμα μέλη».

Η κ. Ιωάννα Καρώνη, Corporate and Public Affairs Manager της TEVA, από την πλευρά της προσέθεσε «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια κοινωνική δράση που έχει σκοπό να σταματήσει την ατομική και συλλογική αδιαφορία απέναντι σε προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μερίδα συνανθρώπων μας, προβάλλοντας και προασπίζοντας το δικαίωμά τους να είναι ισότιμοι πολίτες σε μια ανθρώπινη κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυμα ελπίδας για ένα ομορφότερο κόσμο, έστειλε ο Σύλλογος ΑΛΜΑ και ο Σύλλογος ατόμων με ΣΚΠ

Στα σκαριά νέο φάρμακο για ασθματικούς ασθενείς!

Deal εξαγοράς 3,2 δις δολάρια της Auspex από την TEVA!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button