ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Σκληρά παζάρια για τα φάρμακα μέχρι τελευταία στιγμή με την τρόικα! Όλο το παρασκήνιο

Ανοιχτό φαίνεται ότι παραμένει ακόμη το θέμα της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για τη μείωση των τιμών των γενοσήμων.

Το Μέγαρο Μαξίμου, λένε πηγές του HealthReport.gr, διαβεβαιώνει ακόμη τους εμπλεκόμενους παράγοντες πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη οριστικά και δίνεται μάχη για να σωθούν σε έναν βαθμό οι τιμές ειδικά των πολύ φθηνών φαρμάκων.

Εξάλλου η τελευταία πρόταση της τρόικας για άρση της προστασίας ακόμη και στα πιο φθηνά φάρμακα και η διατήρηση της μόνο σε όσα φάρμακα κοστίζουν λιγότερο από 1 ευρώ, προκάλεσε σοκ στην αγορά φαρμάκου.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την τελευταία πρόταση που έκανε ο τροϊκανός Καρόνε προκαλώντας αναστάτωση στον κλάδου του ελληνικού φαρμάκου.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η κυβέρνηση αντιπρότεινε να διατηρηθεί μια προστασία στα ελληνικά γενόσημα φάρμακα που κοστίζουν έως 5 ή 6 ευρώΚάτι που αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και το 2017.

Ωστόσο αναμένεται ακόμη η απάντηση των δανειστών που δεν έχουν αποφανθεί επισήμως.
Το επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης πάντως, κατά τις συνομιλίες με τους τροϊκανούς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, είναι ότι το 3ο μνημόνιο που υπεγράφη προβλέπει ότι οι μειώσεις των τιμών των γενοσήμων θα σχετίζονται μόνο με τον όγκο πωλήσεων. Όσο δηλαδή ένα φάρμακο θα πουλά περισσότερο τόσο θα μειώνεται η τιμή του.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει πως θα δημιουργηθεί νομικό «κώλυμα» εάν ακολουθηθεί άλλη τακτική. Μένει να δούμε εάν θα πεισθούν και οι πιστωτές μας.
Πάντως η υπόθεση πρόκειται να ξεκαθαρισθεί ακόμη και εντός του 24ωρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο στο HealthReport.gr: Η νέα πρόταση σοκ της τρόικας που «σκοτώνει» τα ελληνικά φάρμακα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button