ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σκληρή επίθεση Διαγνωστικών Κέντρων στο υπ.Υγείας!

Για …ιδεολογικές ονειρώξεις του Υπουργικού διδύμου που διαλύουν την Υγεία, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων

Σκληρή επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαπολύουν τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) με αφορμή τις ανακοινώσεις περί δημιουργίας «ιατρείων της γειτονιάς» ως σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και εξαιτίας των αλλαγών στην πολιτική που ακολουθείται με τα διαγνωστικά κέντρα.

Ειδικότερα ο ΠΑΣΙΔΙΚ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «Εδώ και πολύ καιρό ακούμε σχετικές ευφάνταστες προτάσεις από διάφορους παρατρεχάμενους που εδώ και χρόνια παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο για την υγεία. Αγνοούν όλοι την σκληρή πραγματικότητα και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν λεφτά! Επίσης παραβλέπουν ότι όλα αυτά τα χρόνια η ιδιωτική πρωτοβουλία κρατούσε ζωντανό το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας μας».

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ μιλά και για τις ανεξόφλητες οφειλές προς τον κλάδο τη στιγμή που η ηγεσία του υπ.Υγείας κάνει νέα σχέδια: «Ας φροντίσει πρώτα το δίδυμο του Υπουργείου Υγείας να καταβάλλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων και νοσοκομείων.

Ας φροντίσει να εξασφαλίσει την πληρωμή των ιδιωτικών μονάδων διαγνωστικής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) για τις υπηρεσίες που παρέχουν, χωρίς να επιβάλλει κάθε χρόνο παράλογα “κουρέματα” που ξεπερνούν το 50% της αξίας των διενεργούμενων εξετάσεων και αναδρομικά μέτρα περιορισμού δαπανών δήθεν για λόγους δημοσίου συμφέροντος (όταν κρύβεται πίσω από την βαρύγδουπη έκφραση η ανικανότητα σχεδιασμού και ελέγχου του συστήματος)».

Απουσία …επικοινωνίας

Τα μέλη του ΠΑΣΙΔΙΚ επιτίθενται όμως και προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ενώ τονίζουν ότι συναντά επιλεκτικά ορισμένους φορείς αποκλείοντας κάποιους άλλους.

Συγκεκριμένα ο ΠΑΣΙΔΙΚ αναφέρει: «Είναι προφανές ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, κλεισμένη στον μικρόκοσμό της αδυνατεί να αντιληφθεί, πολύ δε περισσότερο να λύσει τα προβλήματα του χώρου, την στιγμή που καταρρέει το (όποιο) σύστημα υγείας.

Οι ιδιώτες πάροχοι, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια εξυπηρετούν πάνω από το 90% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν θα μπορούν να επιδοτούν για πολύ ακόμα τον Οργανισμό, ο δε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πλέον Δήμαρχος Σφακίων,

ούτε ο οιοσδήποτε για να συναντιέται επιλεκτικά με κάποιους όπως ήδη κάνει, αλλά είναι ο υπεύθυνος Υπουργός για την ιδιωτική Π.Φ.Υ. και είναι υποχρεωμένος να συζητάει και να ακούει όλους τους φορείς που ανήκουν στην αρμοδιότητα του, όταν μάλιστα κάποιοι φορείς όπως ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. έχουν να του προτείνουν λύσεις οι οποίες και τις μνημονιακές υποχρεώσεις (που έχουν αναλάβει ως Κυβέρνηση) υπηρετούν,

αλλά και τις ιδιωτικές μονάδες παροχής διαγνωστικής ιατρικής δεν οδηγούν στην καταστροφή, αποτρέποντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την τραγωδία που έρχεται με όλες τις συνέπειες που αυτή θα έχει και για τις διαγνωστικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών αλλά και για τους 15.000 εργαζόμενους στις μονάδες αυτές και τις οικογένειες τους».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button