ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Σκοντάφτει» το νέο ΠΕΔΥ στην Πάτρα! Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αναλύοντας το σχέδιο για τη Νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το νέο ΠΕΔΥ που αναμένεται να ξεκινήσει σε 4 πόλεις της χώρας, περιγράφει ουσιαστικά μια δραματική κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ο ιδιωτικός τομέας καθώς θα υποαμείβεται και θα είναι συμπληρωματικός.

Το πιλοτικό σχέδιο που θα ξεκινήσει από την Πάτρα για το νέο ΠΕΔΥ είχε παρουσιάσει αποκλειστικά το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές που θα αποτελέσουν πρότυπο για τις συγχωνεύσεις και στην υπόλοιπη χώρα: «Δείτε όλο το σχέδιο των αλλαγών σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ που ξεκινά στην Αχαΐα! Τι αλλάζει»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πρόβλεψη για τον, από ετών λειτουργούντα, ιδιωτικό τομέα της ΠΦΥ είναι δυσμενής, καθώς οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ θα έχουν ημερομηνία λήξεως, θα είναι προσωρινές και απλά συμπληρωματικές του κρατικού συστήματος.

Επιθυμία της 6η ΥΠΕ είναι οι συμβάσεις να συνάπτονται με την ίδια και όχι με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε προφανώς να διαχειριστεί τις ελλείψεις της ΠΦΥ και των Νοσοκομείων σε επίπεδο περιφέρειας».

Επίσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν προκύπτει από το σχέδιο, σαφής διαχωρισμός ΠΦΥ και νοσοκομειακής περίθαλψης με ασθενείς και ιατρούς να εναλλάσσονται στα δύο συστήματα, γεγονός που πιθανά θα προκαλέσει σημαντικά κενά στο ειδικό πεδίο εξειδίκευσης του ιατρικού προσωπικού και περαιτέρω φόρτιση των νοσοκομείων με περιστατικά ΠΦΥ, παρά την υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή τους.

Για τη στελέχωση των ιατρείων της γειτονιάς, προβλέπεται η προκήρυξη ελλιπούς αριθμού επικουρικού προσωπικού 3ετούς θητείας (13 οικογενειακοί ιατροί, 32 παραϊατρικό προσωπικό) μέσα στο 2016, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αντίστοιχη κατάργηση συμβάσεων ΕΟΠΥΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε όλο το σχέδιο των αλλαγών σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ που ξεκινά στην Αχαΐα! Τι αλλάζει

«Μπλόκο» στο νέο ΠΕΔΥ από την Πάτρα! Έντονες αντιδράσεις για τις αλλαγές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button