ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σκοτωμός για το Ερρίκος Ντυνάν! Οι άγριες πιέσεις και οι υποψήφιοι μνηστήρες

Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται το ζήτημα της πώλησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν μετά και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι θα περάσει υπό την ομπρέλα του ΕΣΥ.
Τα τελευταία 24ωρα μάλιστα είναι σε εξέλιξη και ένα …θρίλερ πιέσεων και ισορροπιών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης ή μεταφοράς στο δημόσιο τομέα, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και σε διεθνή ΜΜΕ.

Από τη μία η Τράπεζα Πειραιώς φαίνεται πως συνεχίζει κανονικά τη διαδικασία και τον διαγωνισμό για την πώληση του νοσοκομείου. Μάλιστα οι τελικές οικονομικές προσφορές για την αγορά του Ερρίκος Ντυνάν αναμένεται να κατατεθούν έως τα μέσα Οκτωβρίου από τους ενδιαφερόμενους μνηστήρες, σύμφωνα με τα όσα έχουν προγραμματισθεί.

Από την άλλη όμως όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τη διαδικασία διεκδίκησης του νοσοκομείου, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε σε εθνικό επίπεδο και η μη υλοποίηση της δέσμευσης θα έκανε κακό στο προφίλ της κυβέρνησης.

Ωστόσο η όλη υπόθεση φαίνεται να ξεκινά από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π.Πολάκη ο οποίος όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, όλο το προηγούμενο διάστημα είχε συνεχείς επαφές με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για το θέμα της μεταβίβασης του στο ΕΣΥ, ο οποίος και φαίνεται να ενημέρωσε σχετικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Δημόσιοι υπάλληλοι εν μία νυκτί

Και βέβαια οι δεσμεύσεις Πολάκη προς τους εργαζόμενους περιλαμβάνουν και το νέο εργασιακό τους καθεστώς, καθώς αν το Ντυνάν περάσει στο δημόσιο έλεγχο, οι περίπου 900 εργαζόμενοι θα γίνουν εν μία νυκτί και δημόσιοι υπάλληλοι.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως πρόκειται για άλλο ένα ρουσφέτι της κυβέρνησης ενόψει εκλογών.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Ντυνάν έχουν προσληφθεί με ιδιωτικά κριτήρια, καθώς ως ιδιωτικό νοσοκομείο λειτουργεί από την πρώτη ημέρα κατασκευής του το έτος 2000, όταν ακόμη βρισκόταν στα χέρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Ερρίκος Ντυνάν: Ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο δημόσιο σύστημα! Όλο το παρασκήνιο για τις προσλήψεις και τις νοσηλείες”

Άγριες πιέσεις και σε μνηστήρες

Πάντως οι μνηστήρες για την αγορά του νοσοκομείου είναι πολλοί και προέρχονται από διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και μεγάλα funds που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.

Ωστόσο επειδή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απορροφήσει το Ερρίκος Ντυνάν πάση θυσία, φαίνεται πως ασκήθηκαν και οι δέουσες …πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου σε έναν από τους μνηστήρες να αποσύρει το ενδιαφέρον του, λένε υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.
Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει στο τέλος ο συγκεκριμένος μνηστήρας.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η υπόθεση δε θα λήξει χωρίς ίντριγκα και μπόλικο παρασκήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζητούνται γιατροί στο ΕΚΕΠΥ! Όλες οι προϋποθέσεις

Έρχονται νέα μέτρα για μείωση αναμονής σε εξετάσεις και επισκέψεις στο ΕΣΥ! Οι εντολές και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

Με το.. κιάλι ψάχνουν οι ασφαλισμένοι οικογενειακό γιατρό σε όλη τη χώρα! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ!

Καταρρέουν τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια! Στον αέρα οι ασθενείς

Τώρα φάρμακα και για τους…νεκρούς; Ποιο είναι το νέο όριο συνταγογράφησης για τους ιατροδικαστές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button