ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Σκοτώνουν» και τα άτομα με αναπηρία!

Καμία μέριμνα, καμία προστασία για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δεν έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», όπως καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, ειδικά στο άρθρο 15, από τη διαδικασία πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών δεν εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία αλλά ούτε και οι χρονίως πάσχοντες. «Ουσιαστικά αφήνονται στο έλεος και καμιά φορά στον οίκτο αυτών που αποφασίζουν» τονίζεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Με επείγον έγγραφό της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) προς τους βουλευτές ζητά έστω και την ύστατη ώρα την εξαίρεση των αναπήρων από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που τίθενται στην παρ. 1 του άρθρου 15 του νομοσχεδίου με την οποία αντικαθίστανται η παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3869/2010, για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας των ατόμων με αναπηρία ή με χρόνια πάθηση που έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67%.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ ήδη από τις 03.11.2015 είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button