Επιχειρηματικά Νέα

«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2016»: Όταν η Μαραθώνια κολύμβηση κάνει καλό στην Υγεία!

Πρόκειται για την 6χρονη τέλεση της Διοργάνωσης Μαραθώνιας Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης στην οποία συμμετείχαν και φέτος άνθρωποι όλων των ηλικιών δείχνοντας έμπρακτα τη στροφή της ελληνικής κοινωνίας προς μια πιο υγιή ζωή που περιλαμβάνει και μαραθώνια κολύμβηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βραβεύει τον Διευθυντή του Λυκείου Λίμνης και Δημιουργό του "Σκυλλιά" Γιάννη Παλάντζα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βραβεύεται από τον Δημιουργό του “Σκυλλία” Γιάννη Παλάντζα

Ο «Σκυλλίας 2016» στη Λίμνη Ευβοίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Αυγούστου 2016.

Η Διοργάνωση, «Τιμής Ένεκεν», φέρει το όνομα του πρώτου επιβεβαιωμένου κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε καίριο ρόλο στη ναυμαχία του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), στη Βόρεια Εύβοια.

Σκυλλιάς

Στη φετινή διοργάνωση παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεδομένου ότι η Λίμνη Ευβοίας χτυπήθηκε πρόσφατα και από τις πυρκαγιές χωρίς ωστόσο η ίδια η Λίμνη να υποστεί ζημιές.

Δεν είναι τυχαίο πάντως που στη διοργάνωση «Σκυλλίας» συμμετέχουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι.

Σκυλλιάς 3

Άλλωστε η κολύμβηση αποτελεί τη νούμερο ένα άθληση για την επίτευξη ενός υγιούς οργανισμού. Έρευνες έχουν δείξει μάλιστα τη μεγάλη συμβολή της κολύμβησης στην απώλεια βάρους.

Σκυλλιάς 4

Είναι ενδεικτικό ότι με το κολύμπι χάνει κανείς 511 θερμίδες την ώρα, ελεύθερο, ύπτιο ή πρόσθιο κολύμπι (1,5-2,5 χιλ./ώρα), ενώ στο κολύμπι πεταλούδα (2,5 χιλ./ώρα) 840 θερμίδες ανά ώρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button