Ειδήσεις ΥγείαςΠαιδί

Σκωληκοειδίτιδα: Τα συμπτώματα που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι η οξεία φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, η οποία – όπως εξηγούν οι επιστήμονες της mayio clinic – είναι ένας μικρός σάκος σε σχήμα δακτύλου, που προεκβάλλει έξω από το παχύ έντερο στο χαμηλότερο δεξιό σημείο της κοιλιάς.

Μια σπασμένη σκωληκοειδίτιδα είναι μια επικίνδυνη και απειλητική κατάσταση για τη ζωή σας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε όλα εκείνα τα συμπτώματα που δείχνουν ότι υπάρχει φλεγμονή στην σκωληκοειδή σας απόφυση, ώστε να προλάβετε εγκαίρως να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για την αφαίρεσή της.

Και αυτό γιατί η οξεία σκωληκοειδίτιδα μπορεί να επιδεινωθεί μέσα σε 12 ώς 18 ώρες, όπως αναφέρουν οι ειδικοί της Κλινικής mayo clinc στις ΗΠΑ και να γίνει πολύ σοβαρή.

Η ακριβής αιτία της σκωληκοειδίτιδας δεν είναι πάντα σαφής. Στους περισσότερους ανθρώπους, ο πόνος ξεκινά γύρω από τον ομφαλό και στη συνέχεια “μετακινείται”. Καθώς η φλεγμονή επιδεινώνεται, ο πόνος από τη σκωληκοειδίτιδα συνήθως αυξάνεται και τελικά γίνεται πολύ έντονος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayoclinic συνήθως η σκωληκοειδίτιδα, εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα ηλικίας μεταξύ 10 και 30 ετών.

Συμπτώματα
Τα συμπτώματα της σκωληκοειδίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:

Ξαφνικό πόνο που ξεκινά στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας
Πόνος που ξεκινά γύρω από τον ομφαλό και συχνά “μετατοπίζεται” προς το κάτω δεξιά μέρος της κοιλιάς σας ή επιδεινώνεται όταν βήχετε, βαδίζετε ή κάνετε άλλες κινήσεις
Ναυτία και έμετο
Απώλεια της όρεξης
Πυρετός
Δυσκοιλιότητα ή διάρροια
Φούσκωμα στην κοιλιά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button