ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σοκ στους νοσηλευτές: Οροθετική ψυχικά ασθενής δάγκωσε νοσηλευτή στο Δρομοκαΐτειο!

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία και ειδικά στα Ψυχιατρικά, καθημερινά κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι.

Τελευταίο θύμα νοσηλευτής ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη η οποία τον δάγκωσε με συνέπεια ο τελευταίος να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο με τον ιό HIV, όπως περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ.
Να σημειωθεί ότι ο εργαζόμενος ακολουθεί ήδη την προβλεπόμενη προληπτική αγωγή.

Ο κλάδος καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να θωρακίσει το Ψ.Ν.Α “Δρομοκαϊτειο” με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Πως έγινε το επεισόδιο

Η ασθενής παρουσίαζε ιδιαίτερα έντονη συμπεριφορά, ενώ είχε εισαχθεί στο Δρομοκαΐτειο έπειτα από εισαγγελική εντολή. Ήταν εκτός από φορέας του ιού HIV και φορέας της ηπατίτιδα C, ενώ έκανε χρήση και ενέσιμων ναρκωτικών ουσιών.

Κατά το επεισόδιο, η γυναίκα άρχισε να επιτίθεται στο προσωπικό. Χρειάστηκε μάλιστα να συνδράμουν αρκετοί νοσηλευτές προκειμένου να την ακινητοποιήσουν. Έτσι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου αυτού επιτέθηκε στον άτυχο νοσηλευτή και τον δάγκωσε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός ώστε να μεταφερθεί ο νοσηλευτής και να λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, ώστε να αποτραπεί η πιθανή μετάδοση του ιού στο αίμα του.
Μία τακτική που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Πάντως στο προσωπικό του Ψυχιατρείου επικρατεί έντονη ανησυχία μετά το περιστατικό γι αυτό και οι εργαζόμενοι ζητούν εδώ και τώρα την προστασία τους με αύξηση του αριθμού των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νοσηλευτές: Αγώνας για να επανέλθει το επίδομα θέσης! Τι ζητούν από τον υπ. Υγείας

Φάκελος Νοσηλευτές : Ο Υπουργός Υγείας έσωσε τη λογική «στα πέναλτι»: Γράφει ο Άρης Δάγλας, Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, Γενικός Γραμματέας ΕΝΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button