ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Σοκ στο νοσοκομείο Νίκαιας: Ασθενής βρήκε σκουλήκι στο φαγητό του

Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της ότι έβλεπε σκουλήκι για γαρνιτούρα στο μπιφτέκι που της σέρβιραν να φάει ασθενής που νοσηλευόταν σε θάλαμο της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 9/1, όταν μια ασθενής που νοσηλευόταν στην Β’ καρδιολογική κλινική, στον θάλαμο 205  εντόπισε στο φαγητό της… σκουλήκι. Η ασθενής διαμαρτυρήθηκε έντονα στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο με τη σειρά του προχώρησε σε αναφορά προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Δείτε ΕΔΩ τι λέει στην αναφορά η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας:

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο:Βρέθηκε σκουλήκι σε μπιφτέκι ασθενούς. Υπάρχει αναφορά σχετικά με το περιστατικό από την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Κατά καιρούς υπάρχουν πολλές αναφορές από Προϊστάμενους τμημάτων για την ποιότητα του φαγητού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο

Αλλεπάλληλα περιστατικά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, σε άλλη αναφορά, Προϊσταμένη τμήματος καταγγέλλει στη διοίκηση ότι επί τρεις ημέρες σερβιριζόταν το ίδιο φαγητό κοτόπουλο, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός της έλλειψης τραπεζοκόμων.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος Εξαιτίας έλλειψης τραπεζοκόμων στο νοσοκομείο, το βραδινό φαγητό των ασθενών μοιράζεται από τις 5.30 το απόγευμα, οπότε μέχρι το πρωί που σερβίρεται το πρωινό, μεσολαβούν πολλές ώρες κι οι ασθενείς μένουν νηστικοί. Οι περισσότεροι αναγκάζονται να αγοράζουν φαγητό απ’ έξω, κάτι που δεν επιτρέπεται γιατί μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία τους.”

Τα προβλήματα όμως με τη σίτιση στο Κρατικό της Νίκαιας, δεν σταματούν εδώ. Σε άλλη αναφορά γίνεται λόγος για ακατάλληλα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, στα οποία προσφέρεται το γάλα. Υπήρχαν αλλεπάλληλα περιστατικά όπου το γάλα έπεφτε πάνω στους ασθενείς.Επίσης , μια συνήθης πρακτική σε πολλά νοσοκομεία είναι η απογευματινή κρέμα ή το γιαούρτι να σερβίρεται στους ασθενείς στις 12 το μεσημέρι, με κίνδυνο αλλοίωσης του προϊόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλοκάρει η βαθμολογική εξέλιξη γιατρών στα επείγοντα λόγω διάταξης Πολάκη! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Μπάχαλο με τη συνταγογράφηση όσων έπαιρναν ΕΚΑΣ! Τι θα γίνει με τη μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα

Τι είδε ο Κικίλιας στην Πάτρα; Όλες οι αλλαγές που έρχονται για γιατρούς και νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button