Ειδήσεις Υγείας

Σπάστε ρόδι για καλοτυχία αλλά και για καλή υγεία

Ενόψει Πρωτοχρονιάς τα περισσότερα σπίτια θα εφοδιαστούν με ρόδια αφού αποτελούν σύμβολα καλής τύχης. Μη περιοριστείτε όμως να το σπάσετε μόνο για καλοτυχία αλλά φάτε το είτε ωμό σαν φρούτο, είτε σαν χυμό για να έχετε καλή υγεία.

Ο μικροσκοπικός αυτός κόκκος ροδιού είναι πλούσιος σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ έχει και λίγες θερμίδες.
Μάθετε που κάνει καλό στην υγεία!

Σταματά το χρόνο

Μελέτη ανακάλυψε ότι τόσο το ρόδι όσο και τα μούρα, έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν. Επίσης, το ρόδι βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.

Προστατεύει από καρδιακές παθήσεις

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Atherosclerosis, απέδειξε ότι βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να συνθέσει τη χοληστερόλη και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες στο αγγειακό σύστημα.

Κατά του καρκίνου του προστάτη

Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Riverside κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο χυμός και το εκχύλισμα του ροδιού, καταστρέφουν τα συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.

Εμποδίζει τον καρκίνο του μαστού

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Riverside, ανακάλυψαν ότι ο χυμός ροδιού και τα εκχυλίσματά του «είναι δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη της εξέλιξης του καρκίνου …».

Ρίχνει την αρτηριακή πίεση

Άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης της αρτηριακής πίεσης που συνδέεται με την κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button