Ειδήσεις ΥγείαςΦάρμακα

Σπαστική κολίτιδα: Πως θα την αντιμετωπίσετε εναλλακτικά

Είναι στο χέρι σας όμως αναφέρουν οι ειδικοί για να απαλλαγείτε από τους πόνους και τις κράμπες στο στομάχι που προκαλεί η σπαστική κολίτιδα.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε ώστε να τη “τιθασεύσετε”.

Ναι στη ξεκούραση

Η έλλειψη ύπνου ανεβάζει τα επίπεδα της κοτριζόλης στο αίμα, η οποία ευθύνεται για την εμφάνιση φλεγμονών σε όλο το σώμα. Προσπαθείστε να κοιμάστε οκτώ ώρες κάθε βράδυ, ώστε να διατηρείτε ελεχόμενα τα συμπτώματα της κολίτιδας.

Κάντε γιόγκα

Η γιόγκα αποτελεί ένα καλό τρόπο ώστε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της κολίτιδας ενώ πολλές ασκήσεις της ενισχύουν την ευελιξία σας και γυμνάζουν τα ζωτικά σας όργανα.

Τρώτε προϊόντα ολικής άλεσης

Ο Βάλτε στο πιάτο σας τα φρούτα, τα λαχανικά, το καθαρό κρέας και η ολική άλεση που δεν είναι γεμάτα με συντηρητικά και άλλα χημικά στοιχεία, που αναμφισβήτητα δεν είναι οι ιδανικότερες επιλογές για ένα ευαίσθητο στομάχι.

Πίνετε τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι άκρως βοηθητικό, εδώ και χιλιάδες χρόνια στα πλαίσια της ολιστικής ιατρικής, σε θέματα δυσπεψίας και στομαχόπονων. Καταπραΰνει τα συμπτώματα της κολίτιδας, όπως είναι οι ναυτίες και οι εμετοί και είναι εύκολο στην προετοιμασία καθώς μπορείτε απλά να ρίξετε μερικές φέτες τζίντζερ σε βραστό νερό και να το πιείτε επιτόπου.

Βάζετε ζεστές ή κρύες κομπρέσες

Δεν έχει σημασία αν εσάς σας απαλύνουν από τα συμπτώματα οι κρύες ή οι ζεστές κομπρέσες, αρκεί να έχετε μια από τις δυο εύκαιρες στο σπίτι, καθώς έχουν αποτελεσματική δράση απέναντι στα συμπτώματα και σας βοηθούν άμεσα να νιώσετε καλύτερα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button