Ειδήσεις Υγείας

Σπυράκια ακμής: Γιατί «φούντωσαν» πάλι;

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ορισμένες αιτίες που ευνοούν την έξαρση τους καθώς όσοι ταλαιπωρούνται από τα σπυράκια της ακμής δεν λαμβάνουν μέτρα.

Μαξιλαροθήκες

Λίγοι το σκέφτονται αλλά οι μαξιλαροθήκες στις οποίες ακουμπάμε κάθε βράδυ για πολλές ώρες το πρόσωπό μας είναι πολύ πιθανό να έχουν υπολείμματα διάφορων καλλυντικών προϊόντων ή προϊόντων περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών, ιδρώτα και σκόνη.

Καλό είναι να τις αλλάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να μην ακουμπάτε το πρόσωπό σας σε όλες αυτές τις ουσίες που κλείνουν τους πόρους του δέρματος και προκαλούν τα σπυράκια της ακμής.

Κινητά τηλέφωνα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο δερματολόγος και καθηγητής δρ Eric Schweiger από το Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι αυτού του τύπου η ακμή ονομάζεται “μηχανική ακμή” και συμβαίνει όταν δεν επιτρέπουμε σε μια περιοχή του δέρματος να “αναπνέει” για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι ένα είδος ακμής που εμφανίζεται για παράδειγμα στο πηγούνι σε άτομα που φορούν κράνος για αρκετές ώρες της ημέρας, και οφείλεται στο λουράκι που κρατάει το κράνος δεμένο στο κεφάλι τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με το κινητό τηλέφωνο, όταν το ακουμπάμε στο πρόσωπό μας πολύ συχνά μέσα στην ημέρα. Επίσης, οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων είναι εστίες μικροβίων και άλλων ουσιών που είναι βλαβερές για την επιδερμίδα του προσώπου.

Ρούχα

 

 

 

 

 

 

Αν έχετε έξαρση ακμής στην πλάτη ή σε άλλα σημεία που κατά κανόνα έρχονται σε έντονη επαφή με τα ρούχα σας, τότε είναι πιθανό ότι η αιτία να είναι το γεγονός ότι αυτά τα ρούχα δεν είναι καθαρά. Έτσι, κάθε φορά που αυτό το ύφασμα έρχεται και πάλι σε επαφή με το δέρμα, το πρόβλημα επιδεινώνεται, το δέρμα δεν αναπνέει σωστά, οι πόροι κλείνουν με βλαβερές ουσίες και εμφανίζονται σπυράκια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button