ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Στέγνωσαν τα νοσοκομεία από ακριβά φάρμακα! Δείτε σε ποια άδειασαν τα ράφια

Χωρίς ακριβά φάρμακα έμειναν πολλά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και η έλλειψη ρευστότητας έχει κάνει τις διοικήσεις πολλών νοσοκομείων να μην μπορούν να προμηθευτούν τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα που απευθύνονται σε ασθενείς με σοβαρά νοσήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι απουσιάζουν από τα νοσηλευτικά ιδρύματα και φάρμακα για τον καρκίνο με συνέπεια οι ασθενείς να διαμαρτύρονται για τη νέα ταλαιπωρία τους, αφού αναγκάζονται να στήνονται σε ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. (Διαβάστε ΕΔΩ το αποκλειστικό ρεπορτάζ για την κατάσταση στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ)

Μεταξύ των νοσοκομείων που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν εν μέσω άγριας κρίσης ρευστότητας τους ασθενείς είναι:

Άγιος Σάββας, Σωτηρία, Παμακάριστος, Kωνσταντοπούλειο, 401, Άγιοι Ανάργυροι. Παπαγεωργίου, Βενιζέλειο, Θεαγένειο.

Είναι τα ίδια νοσοκομεία που έχουν αιτηθεί συνδρομή ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.
Πάντως όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, για την κατάσταση είναι φυσικά ενήμερη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αναμένεται να υπάρξουν προσπάθειες από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να λυθεί το θέμα.

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας έχει ζητήσει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό, με αίτημα που απηύθυνε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ.Κουρουμπλής με τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Μητράκο, ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έγκριση συναλλαγών ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά η αγορά φαρμάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο στο HealthReport.gr: Προς λουκέτο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο

Συνεχίζεται η τροφοδοσία με… μέτρο στα φαρμακεία! Γιατί είναι άδεια τα ράφια

Με το σταγονόμετρο τα φάρμακα στα φαρμακεία! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιο

Δείτε ποια φάρμακα χρειάζονται ειδική έγκριση από επιτροπή του ΕΟΠΥΥ! Όλος ο κατάλογος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button