ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα…θρανία για μαθήματα εξπρές οι Διοικητές των Νοσοκομείων! Ποιες εντολές πήραν από το ΕΚΕΠΥ;

Στο πλάσιο της εκπαίδευσης τους για τη διαχείρηση των εκτάκτων συημβάντων έλαβαν ρητές εντολές καλής πρακτικής. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας, επιχειρησιακή εκπαίδευση των νέων Διοικητών και Υποδιοικητών των Νοσοκομείων της Χώρας από τη Διοίκηση και τα στελέχη του Ε.Κ.ΕΠ.Υ.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επιχειρησιακή ενημέρωση για την αντιμετώπιση των κρίσεων στον χώρο της Υγείας. ‘Ετσι στους διοικητές υπήρξε η σύσταση να επισκεφτούν κάθε χώρο και κάθε γωνιά του νοσοκομείου να γνωρίσουν προσωπικά τους εργαζόμενους να μοιράσουν σαφείς και διακριτούς ρόλους αλλά και να ανταλλάξουν κινητά τηλέφωνα με τους επικεφαλής τοπικών φορέων.

Άλλωστε νέοι Διοικητές συνεχίζουν να διορίζονται στα δημόσια νοσοκομεία. Δείτε ΕΔΩ τα 31 νέα ονόματα: “Άλλοι 31 νέοι Διοικητές Νοσοκομείων! Όλα τα ονόματα και τα βιογραφικά”

Στην πρώτη Ενότητα, ο Διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, ανέλυσε διεξοδικά το ρόλο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ως βασικού επιχειρησιακού και συντονιστικού οργάνου των υπηρεσιών υγείας καθώς και το ρόλο των Διοικητών Νοσοκομείων στην διαχείριση εκτάκτων αναγκών και επειγουσών καταστάσεων.

Ο Νίκος Παπαευσταθίου
Ο Νίκος Παπαευσταθίου

Τονίσθηκαν θέματα άμεσης επιχειρησιακής αντίδρασης και δόθηκαν σαφείς οδηγίες επικοινωνιακής διαχείρισης.
Στη δεύτερη Ενότητα παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα Επιχειρησιακά Σχέδια του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. που αφορούν

α) στην αντιμετώπιση καταστάσεων μετά από έκθεση σε Χημικούς – Βιολογικούς – Ραδιολογικούς και Πυρηνικούς παράγοντες (Σχέδιο Φιλοκτήτης),

β) στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στα Νοσοκομεία (Σχέδιο Περσέας),

γ) στην αντίδραση των Νοσοκομείων σε περίπτωση σεισμού (Σχέδιο Σώστρατος) και

δ) στην αντιμετώπιση πιθανής πανδημίας (Σχέδιο Άρτεμις).

εκεπυ 3

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον κομβικό και συντονιστικό ρόλο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος όσον αφορά στην υγειονομική και ψυχοκοινωνική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας και η διασύνδεση με τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας του πληθυσμού γενικότερα.

ΕΚΕΠΥ 1

Στην Τρίτη Ενότητα παρουσιάστηκε το σύστημα εφημερίας των Νοσοκομείων της Αττικής καθώς και οι δράσεις του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων άμεσης ανταπόκρισης με τη χρήση νέων τεχνολογιών (e-ΕΚΕΠΥ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλοι τρεις νέοι Διοικητές Νοσοκομείων Σε Αργολίδα, Τρίκαλα και Βενιζέλειο! Ονόματα και Βιογραφικά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button