Πολιτική Υγείας

Στα άκρα η κόντρα ΕΟΠΥΥ – κλινικάρχων! Οι νέες απειλές και το…ρευστό

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός επαναφέρει τις απειλές του ότι θα διακοπεί η σύμβαση σε όσους δε δεχθούν με πίστωση ασφαλισμένους του οργανισμού χωρίς βέβαια να συζητά επί της ουσίας για το …πάπλωμα.

Ο κ.Κοντός ζητά από τους κλινικάρχες να διακόψουν την επίσχεση και να έρθουν στο διάλογο μιλώντας μάλιστα για χρήματα που θα καταβληθούν.

Η απειλή βέβαια παραμένει.
«Ο ΕΟΠΥΥ επαναλαμβάνει ότι όλες οι κλινικές που θα γνωστοποιούν επίσχεση στον Οργανισμό, θα εισάγεται και θα συζητείται στο Διοικητικό Συμβούλιο η διακοπή της σύμβασης τους» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός χωρίς όμως να απαντά στην ουσία που είναι τα κουρέματα που γίνονται στα χρωστούμενα προς τον κλάδο και αγγίζουν και το 50%.

Μάλιστα ο κ.Κοντός ακολουθώντας τη γνωστή τακτική της κυβέρνησης περί…κοινωνικού αυτοματισμού διέρρευσε εντέχνως πως ήδη θα κόψει τη σύμβαση σε γυναικολογική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη οι ιδιοκτήτες
δε φαίνεται να …μασούν καθώς συνεχίζουν κανονικά την επίσχεση. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί μάλιστα να θυμίσει πως υπήρξε διάλογος με τον υπουργό Μάκη Βορίδη πριν την έναρξη τα επίσχεσης ενώ μιλά και για το ρευστό που θα διανεμηθεί: «Η δυνατότητα πληρωμής του Απριλίου 2014. Ήδη δόθηκε εντολή οριστικοποίησης και τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθεί.

Πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Ήδη ολοκληρώθηκε η ενταλματοποίηση και εξοφλούνται όλες οι απαιτήσεις μέχρι τέλους του 2011. Με εξαίρεση τις οφειλές του ΙΚΑ για τις οποίες ο Υπουργός Υγείας έκανε συγκεκριμένη πρόταση για χωριστή λύση του θέματος. Οι ληξιπρόθεσμες του 2012 έχουν ήδη δρομολογηθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα εξοφληθούν».

Ωστόσο οι διαβεβαιώσεις Κοντού δε φαίνεται να πείθουν τον κλάδο δεδομένου πως πολλές φορές στο παρελθόν ο οργανισμός διαβεβαίωνε πως θα καταβάλει το σύνολο των οφειλών αλλά στο τέλος δίνονταν λίγα και αυτά κουρεμένα.

Την ίδια τακτική άλλωστε ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ με όλους τους παρόχους γιατρούς, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button