ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης φαρμάκων οι αρχές! Τι ψάχνουν

Η σύλληψη του πρώην Δημάρχου αλλά και συνεργών του, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή.
Το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας αλλά και η Οικονομική Αστυνομία εδώ και καιρό μελετούν τις κινήσεις ενός κυκλώματος όπου εμπλέκονται τόσο γιατροί του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα αλλά και φαρμακοποιοί.

Το κύκλωμα συστηματικά συνταγογραφεί φάρμακα κλέβοντας ΑΜΚΑ ασθενών που είτε νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία είτε πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για επίσκεψη.
Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι επειδή εμπλέκονται και δημόσιοι λειτουργοί της Υγείας, οι αρχές αναζητούν βήμα προς βήμα και όλες τις συνταγές και τα έγγραφα που έχουν διακινηθεί και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος για το πώς οι επιτήδειοι πουλούσαν τα φάρμακα τόσο στην ελληνική όσο και σε ξένες αγορές.

Πάντως κατά την πρώτη “επιδρομή” της Αστυνομίας συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 53χρονος ιδιοκτήτης φαρμακείου, που εκτελούσε συνταγές φαρμάκων τις οποίες συνταγογραφούσαν γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εν αγνοία των ασφαλισμένων

Στην υπόθεση εμπλέκονται και τέσσερις γιατροί, ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας.
Η συνολική αξία των φαρμάκων και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 

• τρεις χιλιάδες εξακόσια ενενήντα πέντε (3.695) κουτιά φαρμάκων, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας (μεταξύ αυτών και φάρμακα που εμπίπτουν στους πίνακες των ναρκωτικών ουσιών),

• σαράντα οκτώ (48) συσκευασίες φαρμάκων, τα οποία έφεραν ταινία γνησιότητας, αλλά η διάθεση τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και των νοσοκομείων,

• χίλιες διακόσιες (1.200) ιατρικές συνταγές,

• οκτώ (8) ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων και

• δώδεκα (12) βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων.

Καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr ότι δεν είναι τυχαίοι και οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ το θέμα που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και επιβεβαιώθηκε πλήρως από το υπουργείο υγείας: “Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από τους «ράμπο υγείας»! Όλο το παρασκήνιο”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button