ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή, οι γιατροί που είναι με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Κέντρα Υγείας μπορούν να «συμμετέχουν στην τακτική λειτουργία του, αντίστοιχου με την ειδικότητά τους, τμήματος του νοσοκομείου αναφοράς ή άλλου νοσοκομείου ή Κ.Υ. της οικείας Δ.Υ.Πε. και στο πρόγραμμα εφημεριών του τμήματος αυτού, καθώς και στα απογευματινά ιατρεία όπου αυτά λειτουργούν».

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας – όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr – είναι να δώσει το δικαίωμα στους γιατρούς του ΠΕΔΥ που επέλεξαν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα, να εξασφαλίζουν ένα επιπλέον εισόδημα ειδικά από τα απογευματινά ιατρεία στα οποία πληρώνουν οι ασθενείς.

Βέβαια θα έχουν συμμετοχή και στα χειρουργεία ανάλογα με την ειδικότητα τους, καθώς θα μπορούν να εργάζονται στην τακτική λειτουργία του νοσοκομείου που ανήκουν. Το ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία θα μπορούν να κάνουν στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας»

Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να διευκολύνει ειδικά τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που σήμερα βρίσκονται στο μεσοδιάστημα για να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή θα επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα και το ιατρείο τους. Κάτι που θα μπορούν να το δηλώσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ το ιατρείο τους θα πρέπει να το κλείσουν έως το τέλος του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις σε απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων! Όλες οι τιμές

Απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας! Όλες οι τιμές για γιατρούς –εξετάσεις

Γιατροί ΠΕΔΥ: Αιτήσεις μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για ένταξη στο ΕΣΥ αλλιώς απόλυση! Όλο το ΦΕΚ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button