ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα δικαστήρια δεκάδες γονείς για τα βλαστοκύτταρα που κινδυνεύουν να χαθούν μετά το «κανόνι» σε μεγάλο Όμιλο!

Πρόκειται για την τράπεζα βλαστικών κυττάρων Stem-Health, που έβαλε λουκέτο λόγω οικονομικών προβλημάτων ενώ τα βιολογικό υλικό διατηρείται στις εγκαταστάσεις του Υγεία.

Ήδη εδώ και μερικές ημέρες γονείς που είχαν καταβάλει το ποσό των 1500 ευρώ για να διατηρηθούν τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους για 20 χρόνια, προσφεύγουν στη δικαιοσύνη καθώς το υλικό κινδυνεύει να χαθεί όπως είχε προειδοποιήσει με επιστολή της προς τις οικογένειες και η εταιρεία Stem-Health.

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση σε εκατοντάδες γονείς που έφεραν στη ζωή τα παιδιά τους και είχαν φυλάξει βιολογικό υλικό για την περίπτωση αντιμετώπισης ασθενειών στο μέλλον, καθώς ακόμη και σήμερα δεν φαίνεται να έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση για το τι θα συμβεί όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής ζητά εντατικούς ελέγχους και αδειοδότηση από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ξεκινούν έλεγχοι σε τράπεζες βλαστοκυττάρων μετά το «κανόνι» σε μεγάλο Όμιλο!»

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία διατήρησης βλαστοκυττάρων Stem-Health ανήκε μέχρι το 2013 κατά 75% στον Όμιλο Υγεία, οπότε και αποχώρησε.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, πολλοί γονείς αναζητούν και νομικές οδούς ώστε να στραφούν και κατά του Ομίλου Υγεία, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις μαιευτήρες ζητούσαν την τελευταία στιγμή και ενώ η γυναίκα βρισκόταν ήδη στην αίθουσα τοκετού, να αποφασίσουν εδώ και τώρα εάν θα κρατήσουν ή όχι τα βλαστοκύτταρα του παιδιού τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις πρόσφατα το υπουργείο Υγείας εξέδωσε σε εγκύκλιο νέους κανόνες για τη λειτουργία των Τραπεζών Βλαστοκυττάρων. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει: «Νέοι κανόνες λειτουργίας για τις τράπεζες βλαστοκυττάρων! Όλη η εγκύκλιος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινά η κινητικότητα γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Όλες οι ρυθμίσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button