ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα δικαστήρια ξανά οι απολυμένοι γιατροί των Κέντρων Υγείας! Τι ζητούν

Στη Δικαιοσύνη τρέχουν και πάλι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ και Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας) που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα Υγείας με νόμο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Ένας νόμος που επιβάλει την επιλογή ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας και είχε επαναληφθεί σε αντίστοιχη μορφή επί Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα περίπου 120 γιατροί που είτε έχουν αποχωρήσει από το δημόσιο σύστημα διατηρώντας το ιδιωτικό τους ιατρείο, είτε έμειναν στο ΕΣΥ και έκλεισαν υποχρεωτικά το ιατρείο τους προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές και πάλι στη δικαιοσύνη ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του Ανδρέα Ξανθού.

Πάντως αν τα δικαστήρια δικαιώσουν τον κλάδο, οι γιατροί θα πρέπει να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ ή να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να ξεπεραστεί νομοθετικά η όποια απόφαση των δικαστηρίων.

Δυσαρέσκεια από τους αριστερούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας 

Στο μεταξύ όμως η απόφαση της κυβέρνησης να βαδίσει στα ίδια βήματα με την κυβέρνηση Σαμαρά απομακρύνοντας τους γιατρούς, έχει προκαλέσει τριγμούς στην συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Οι γιατροί που πρόσκεινται στην κυβερνώσα παράταξη έχουν αποστασιοποιηθεί από τα όργανα του κόμματος, καθώς εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία ενώ είχε δεσμευτεί ότι δε θα προχωρήσει στην απομάκρυνση των γιατρών από το δημόσιο σύστημα και ότι θα επαναπροσλάμβανε ακόμη και όσους είχαν φύγει επί Άδωνι Γεωργιάδη, τελικώς έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, η αντίδραση αυτή των γιατρών έχει προκαλέσει και πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου αφού έχουν ενημερωθεί σχετικά τα κυβερνητικά στελέχη.

Ωστόσο η απόφαση αυτή να απομακρυνθούν οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας, έχει αδειάσει πολλά Κέντρα Υγείας και ειδικά στην Αττική.

Αποτέλεσμα είναι οι αναμονές για ραντεβού με γιατρό να αυξάνονται καθημερινά. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά πόσο πρέπει να περιμένει κανείς για ραντεβού: «Σε αναμονή για ραντεβού με γιατρό και στα Κέντρα Υγείας! Πόσος χρόνος απαιτείται (αναλυτικά παραδείγματα)»

Όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει ότι θα ενισχύσει το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου οι πολίτες να πηγαίνουν στα δημόσιες Μονάδες για τις υπηρεσίες υγείας και για πρόληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδειασαν τα Κέντρα Υγείας από γιατρούς! Πόσοι αποχώρησαν

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τις αμοιβές

Έρχονται οι Πράξεις απόλυσης για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας! Πόσοι θα αποχωρήσουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button