ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα δικαστήρια ξανά οι φαρμακοποιοί για να μην ανοίγουν ιδιώτες φαρμακεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Η υπόθεση ξεκίνησε εδώ και καιρό. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση προκειμένου να απελευθερωθεί πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού και να μπορεί να ανοίγει ο οποιοσδήποτε φαρμακείο.

Η ρύθμιση του υπουργείου μπλόκαρε στη δικαιοσύνη αλλά ο υπουργός Υγείας με νέα διατύπωση προσέφυγε στο ΣτΕ το οποίο και τον δικαίωσε. Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση: «Με το πράσινο φως του ΣτΕ φαρμακεία και σε ιδιώτες! Όλες οι ρυθμίσεις»

Οι φαρμακοποιοί μετά και από αυτήν την απόφαση σημειώνουν μέσω του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ): «Το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ το σεβόμαστε μεν , διαφωνούμε δε απολύτως, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο.

Πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας».

Προειδοποιήσεις σε ιδιώτες επενδυτές

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, αίτηση ακυρώσεως και αναστολής όπου θα κριθεί πια στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η αντισυνταγματικότητα του Προεδρικού Διατάγματος και η μη συμβατότητα του με το Ενωσιακό κεκτημένο.

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές από όλους και ιδίως από τους διάφορους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης και προειδοποιεί τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς» ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού το νέο ωράριο των φαρμακείων! Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπ. υγείας!

Αιφνίδια «εισβολή» ελεγκτών στον ΕΟΦ για την υπόθεση Novartis! Αποκλειστικές πληροφορίες

Αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων! Τι συμφωνήθηκε με την τρόικα

Αναζητούνται κι άλλοι γιατροί που συνεργάσθηκαν με τη Novartis! Ποιες χρονιές εξετάζονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button