Πολιτική Υγείας

Στα δικαστήρια οι γιατροί για το κούρεμα των μισθών τους! Τι διεκδικούν

Ο δρόμος άνοιξε και φαίνεται ότι μετά τους ένστολους που δικαιώθηκαν στο ΣτΕ πλησιάζει η δικαίωση και για πανεπιστημιακούς, δικαστικούς και γιατρούς ΕΣΥ.
Είναι ενδεικτικό ότι ήδη οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) όπως τονίζει ο πρόεδρος τους Δημήτρης Βαρνάβας, ετοιμάζονται για προσφυγές.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί μάλιστα όλες τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη (6 Φεβρουαρίου), «ώστε να ξεκινήσει άμεσα η προεργασία της προσφυγής στο ΣτΕ, η οποία θα κατατεθεί μόλις καθαρογραφεί η απόφαση για τους ένστολους, ώστε να αξιοποιηθεί το δεδικασμένο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βαρνάβας.

Οι γιατροί μέχρι πρόσφατα όσες προσπάθειες και να έκαναν έπεφταν στο κενό. Παρότι το κούρεμα των μισθών τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 40% δεν είχαν δικαιωθεί σε καμία προσπάθειά τους.

Όπως σημειώνει και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ: «Ως γνωστόν το ΣτΕ μέχρι πρόσφατα ήταν απορριπτικό σε όλες τις προσφυγές, θεωρώντας ως συνταγματικά τα μέτρα των μνημονίων». Φαίνεται τώρα όμως πως δημιουργείται μια χαραμάδα ελπίδας γι αυτό και ο κ.Βαρνάβας συμπληρώνει: «Ως νοσοκομειακοί γιατροί θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που προκύπτει από την αλλαγή τακτικής του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ανεξάρτητα από τα κίνητρα που οδήγησαν στην αλλαγή, η οποία ούτως ή άλλως είναι ευπρόσδεκτη».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button