Πολιτική Υγείας

Στα δικαστήρια οι γιατροί για το πλαφόν στα φάρμακα!

Το νέο πλαφόν στις συνταγές φαρμάκων που άρχισε να εφαρμόζεται από τις 7 Ιουλίου οδηγεί για άλλη μια φορά τους γιατρούς στα δικαστήρια.
Ένα πλαφόν που βάζει κόφτη στο ποσό που μπορεί να συνταγογραφεί κάθε γιατρός ανά ασθενή. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις ορίζεται πλέον μέσος όρος ανά συνταγή για κάθε ασθενή που βασίζεται στην ειδικότητα αλλά και στη γεωγραφική περιοχή.
Οι ιατρικοί σύλλογοι είναι ήδη στα κάγκελα καθώς θεωρούν πως το μέτρο είναι αντιεπιστημονικό έστω κι αν είναι κάπως καλύτερο σε σχέση με αυτό που είχε εφαρμόσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και κατέπεσε στα δικαστήρια.
Έτσι προσφεύγουν για άλλη μια φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να αποσυρθεί το πλαφόν.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει μάλιστα: “ Η εφαρμογή των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όφειλαν να έχουν προχωρήσει προς αυτή τη κατεύθυνση και να μην επιδίδονται σε ασκήσεις αστυνόμευσης, εκφοβισμού και περιορισμού της ιατρικής λειτουργίας.”
Στο ΣτΕ προσφεύγει και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας σημειώνοντας: “Σε συνέχεια λοιπόν των νομικών διαδικασιών που είχαν λάβει χώρα στις αρχές του έτους, ο ΙΣΑ ενεργώντας πάντα με αίσθημα ευθύνης και προστασίας έναντι των ιατρών δηλώνει ότι θα προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ακυρωθεί η προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση, η οποία θέτει και πάλι περιορισμούς στην απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button