ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα δικαστήρια οι γιατροί του ΠΕΔΥ κατά του υπ.Υγείας για τις εργασιακές σχέσεις! Τι ετοιμάζουν

Στη δικαιοσύνη ετοιμάζονται να απευθυνθούν οι γιατροί του ΠΕΔΥ στην περίπτωση που το υπουργείο Υγείας δε λύσει άμεσα το εργασιακό θέμα όσων βρίσκονται τουλάχιστον σε σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) προσανατολίζεται όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr να καταθέσει αγωγές στην περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν προωθήσει τη ρύθμιση που περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και προέβλεπε τη βαθμολογική και μισθολογική εξίσωση των γιατρών του ΠΕΔΥ που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Δείτε ΕΔΩ με λεπτομέρεια τι περιλάμβανε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ και αποσύρθηκε στο τέλος του 2015 μαζί με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, θα καταθέσει αγωγές και για την περίπτωση εκείνων των απλήρωτων γιατρών του ΠΕΔΥ οι οποίοι ενώ είχαν απολυθεί με το νόμο Άδωνι Γεωργιάδη και είχαν επιλέξει το ιδιωτικό τους ιατρείο, κέρδισαν τελικώς στα δικαστήρια και επέστρεψαν κανονικά στο ΠΕΔΥ.

Πρόκειται για περίπου 250 γιατρούς οι οποίοι ενώ επέστρεψαν στο δημόσιο σύστημα και εργάζονται κανονικά δεν πληρώνονται εδώ και καιρό. Μάλιστα υπάρχουν μεταξύ αυτών γιατροί που έχουν να πληρωθούν 7 μήνες καθώς και άλλοι που περιμένουν να δουν ρευστό εδώ και 18 μήνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΕΔΥ! Γιατί κατηγορούν τον υπ.Υγείας οι γιατροί

Στην αναμονή ακόμη οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Οι υποσχέσεις που έμειναν στα χαρτιά

Στον αέρα και πάλι οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Τι θα γίνει το νέο έτος

Δείτε τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button