ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα δύο οι φαρμακοποιοί με τα μέτρα της συμφωνίας! Ποιοι δε θα απεργήσουν

Μοιρασμένος είναι ο κλάδος των φαρμακοποιών μετά και τη γνωστοποίηση της συμφωνίας Ελλάδος δανειστών που φέρνει μέτρα για τα φαρμακεία.
Ειδικότερα ενώ ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί τον κλάδο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προκήρυξε απεργία για την Τετάρτη 15 Ιουλίου, τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο δηλώνουν πως δε θα απεργήσουν.

Συγκεκριμένα το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος ( Φ.ΑΝ.Ι.Ε.) που εκπροσωπεί τα φαρμακεία που ακολουθούν διευρυμένο ωράριο, ανακοίνωσε πως δε θα απεργήσει την Τετάρτη. Μάλιστα τα μέλη του Ινστιτούτου επικαλούνται την ταλαιπωρία των ασθενών για να μην προχωρήσουν στην κινητοποίηση που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

«Το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.) ΔΕΝ προτίθεται να ταλαιπωρήσει περαιτέρω, τους συνταξιούχους και τους ασθενείς, τους Έλληνες πολίτες που ήδη ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Το Φ.ΑΝΙ.Ε. και τα μέλη του ΔΕΝ θα απεργήσουν την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015.
Το Φ.ΑΝ.Ι.Ε. και τα μέλη του στηρίζουν και θα στηρίζουν την πατρίδα σε δύσκολες για το Έθνος στιγμές» αναφέρουν τα μέλη του φορέα.

Πάντως τα μέτρα που θα επιβάλει η κυβέρνηση και προβλέπονται στη συμφωνία πλήττουν ιδιαιτέρως τα μικρά φαρμακεία.
Συγκεκριμένα η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που θα επιτρέπει ακόμη και σε μη φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακεία, θα διευρύνει την αγορά και θα επιτρέψει ακόμη και σε μεγάλες εταιρείες να μπουν στο «παιχνίδι», φοβούνται οι φαρμακοποιοί.

Από την άλλη τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο λειτουργούν ήδη σε ένα καθεστώς απελευθέρωσης και διαθέτουν πολύ περισσότερο προσωπικό από ότι ένα φαρμακείο της γειτονιάς.
Αντίστοιχα και η διάθεση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και από τα σούπερ μάρκετ θα πλήξει ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις-φαρμακεία καθώς μέσω των ΜΗΣΥΦΑ λαμβάνουν ουσιαστικά τα μόνο μετρητά άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτο μέτωπο μετά τη συμφωνία: Κατεβάζουν ρολά οι φαρμακοποιοί! Κλειστά τα φαρμακεία στις 15 Ιουλίου

Eurogroup: Υπόγειος “πόλεμος” για τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ! Τι λένε κυβέρνηση-φαρμακοποιοί

Στα κάγκελα οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες για τις προτάσεις του Eurogroup! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button