ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα «θρανία» όλοι οι Διοικητές Νοσοκομείων της Αττικής για νέες οδηγίες! Ευρεία σύσκεψη

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας  επί τρεις ώρες, όπου παρέστησαν όλοι οι Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Στη σύσκεψη βρέθηκαν τόσο εκείνοι που έχουν αναλάβει καθήκοντα όσο και εκείνοι που αναμένουν ακόμη να δουν το όνομά τους σε ΦΕΚ το οποίο πρόκειται να εκδοθεί εντός των ημερών.

Τα νέα στελέχη του ΕΣΥ συγκεντρώθηκαν έπειτα από πρόσκληση του 1ου Περιφερειάρχη Υγείας Άγγελου Παπαδόπουλου, προκειμένου να λάβουν οδηγίες για το πώς θα χειριστούν κρίσιμα ζητήματα των νοσοκομείων τους.

Στη συνάντηση για οδηγίες και λεπτομέρειες ήταν τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όσο και ο αν.Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι η συζήτηση εστιάσθηκε στο οικονομικό μέρος δεδομένου ότι οι δαπάνες των νοσοκομείων είναι εκείνες που προκαλούν μεγαλύτερο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.
Άλλωστε οι δανειστές πιέζουν εδώ και καιρό να συμμαζευτούν τα οικονομικά των νοσοκομείων.

Γι αυτό άλλωστε δόθηκαν και οδηγίες ειδικά για τις προμήθειες και τις συμβάσεις που υπάρχουν σήμερα, καθώς ούτως ή άλλως το σύστημα προμηθειών αναμένεται να αλλάξει άμεσα με νομοσχέδιο που συντάσσεται. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Στο τέλος του χρόνου το νομοσχέδιο για αλλαγές στις προμήθειες των νοσοκομείων! Όλες οι λεπτομέρειες»

Κατά τα άλλα με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr οι συστάσεις προς τα νέα στελέχη του ΕΣΥ ήταν να δίνεται προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ασθενών και κυρίως στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όπου συνήθως υπάρχει ταλαιπωρία και αναμονή. Δείτε ΕΔΩ τι έγινε στην τελευταία σύσκεψη με άλλη νέα «φουρνιά» Διοικητών Νοσοκομείων, όπου παρέστη ο Παύλος Πολάκης: «Παρασκήνια: Ο Πολάκης, το …νόμιμο τσιγάρο και τα T-shirt των Διοικητών!»

Πάντως οι δύο υπουργοί έδωσαν και αναλυτικά στοιχεία των προϋπολογισμών των νοσοκομείων όλης της 1ης ΥΠΕ προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα των δαπανών που υπάρχουν σήμερα.

Ωστόσο με βάση όσα μεταφέρουν στελέχη που παραβρέθηκαν, αγκάθι στη συνάντηση αποτέλεσε η κακή επιλογή του χώρου στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου η κακή ακουστική της αίθουσας δυσκόλεψε πολλούς νέους διοικητές να παρακολουθήσουν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έλεγαν οι δύο υπουργοί.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιλογής Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα, παρά τις αλλαγές που γίνονταν σε πρόσωπα μέχρι την τελευταία στιγμή. Αναμένονται ακόμη κάποια ΦΕΚ για την επισημοποίηση του διορισμού των αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Νέοι αναπληρωτές Διοικητές στα Νοσοκομεία! Δείτε όλα τα ονόματα και τα βιογραφικά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button