ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα κάγκελα οι γενικοί γιατροί για συνταγογράφηση και μετακινήσεις εξπρές στα νοσοκομεία! Οι απαντήσεις που δεν ήρθαν

Παρά τις δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι οι γενικοί γιατροί και οι παθολόγοι θα μπορούν κανονικά να συνταγογραφούν φάρμακα για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, τελικά το πρόβλημα παραμένει.

Οι γενικοί γιατροί και οι παθολόγοι αποκλείονται από τα φάρμακα που θεωρούνται ακριβά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με συνέπεια οι ασθενείς να πρέπει να απευθύνονται και σε δεύτερο γιατρό για να πάρουν τη συνταγή τους.
Διαβάστε αναλυτικά τη ρύθμιση που προκάλεσε αναστάτωση στους γιατρούς: «Κόβουν τη συνταγογράφηση από Γενικούς Γιατρούς και παθολόγους! Από ποιες ασθένειες αποκλείονται»

Ωστόσο μετά τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου το υπουργείο υγείας είχε προχωρήσει σε διορθωτική κίνηση. Διαβάστε ΕΔΩ τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων: «Στροφή υπ.Υγείας για συνταγογράφηση Γενικών Γιατρών και Παθολόγων: «θα δίνετε φάρμακα κανονικά»!

Παρά όμως και τη διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το πρόβλημα παραμένει! Η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής με επιστολή της στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό μιλά για δυσάρεστη έκπληξη καθώς οι γιατροί συνεχίζουν να αποκλείονται από τη συνταγογράφηση των φαρμάκων για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

«Στο πλαίσιο της διαβούλευσης της νέας θετικής λίστας φαρμάκων και σε σχέση με τον προτεινόμενο αποκλεισμό των Γενικών Γιατρών και των Παθολόγων από σειρά αγωγών για τη ΧΑΠ και το Άσθμα και την έκδοση εκ μέρους σας δελτίου τύπου στο οποίο δηλώσατε ρητά πως «ο μόνος περιορισμός θα αφορά σκευάσματα τα οποία είναι υψηλού κόστους και απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό ασθενών με ανθεκτική ΧΑΠ», η εκδοθείσα τελική θετική λίστα φαρμάκων, με αποκλεισμό μας από την πρώτη συνταγογράφηση έτοιμων συνδυασμών LABA/ LAMA, μας εξέπληξε δυσάρεστα, καθώς είναι σε αναντιστοιχία με τη θέση σας. Επίσης είναι επιστημονικά και οικονομοτεχνικά ατεκμηρίωτη…» επισημαίνουν τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Οι Γενικοί Γιατροί συνεχίζουν να είναι στα…κάγκελα για το θέμα της μετακίνησής τους στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία καθώς προς ώρας δεν έχουν λάβει απάντηση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει.

Ο κλάδος όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματα των γενικών γιατρών για μετακίνηση στα νοσοκομεία αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Δείτε ΕΔΩ τι θέτουν στο υπουργείο Υγείας οι γενικοί γιατροί για τη μετακίνησή τους στα νοσοκομεία: «Από την πρόληψη στα…επείγοντα! Στα κάγκελα οι γενικοί γιατροί για τις μετακινήσεις στα νοσοκομεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετακινήσεις εξπρές από τα ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία για εφημερίες!

Κόβουν τη συνταγογράφηση από Γενικούς Γιατρούς και παθολόγους! Από ποιες ασθένειες αποκλείονται

Στροφή υπ.Υγείας για συνταγογράφηση Γενικών Γιατρών και Παθολόγων: «θα δίνετε φάρμακα κανονικά»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button