ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα κάγκελα οι Γενικοί Γιατροί για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Πόσο κουρεύονται οι αμοιβές

Η πρόταση για τις νέες συμβάσεις που διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), επιβεβαιώνει τους φόβους των γιατρών ότι θα πρέπει να εξετάζουν περισσότερους ασθενείς αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα.

Κάτι που δεν αποκλείεται να οδηγήσει πολλούς γιατρούς στην έξοδο από τον ΕΟΠΥΥ. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την πρόταση για τις νέες συμβάσεις: «Ιδού η πρόταση του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις των γιατρών! Πως θα αμείβονται»

Τις ανησυχίες του για τις νέες συμβάσεις που είναι κατά πολύ κουρεμένες εκφράζει ο Ευάγγελος Φραγκούλης της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής.

Ο Ευάγγελος Φραγκούλης

Όπως σημειώνει: «Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ οδηγεί του γιατρούς στην έξοδο από τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Θα πετύχει δε, το ακατόρθωτο, κάλυψη των ανασφαλίστων και των προσφύγων στα ΤΟΜΥ και οι ασφαλισμένοι, παρότι συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του, δεν θα μπορούν να δουν γιατρό υπό ασφαλιστική κάλυψη»!

Στα 4 ευρώ μικτά για μία ιατρική επίσκεψη

Τα άσχημα μαντάτα έχουν φθάσει ήδη στους ιατρικούς κύκλους που είναι σε έντονο προβληματισμό για το τι θα πράξουν. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ένωση ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) που θα συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να ληφθούν αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο ΠΙΣ τηρεί χαμηλούς τόνους και περιμένει να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του κλάδου για να καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.

Πάντως τα χτυπήματα στις τσέπες των γιατρών είναι αλλεπάλληλα τη στιγμή μάλιστα που καλούνται να δώσουν πάνω από το 60% των εισοδημάτων τους σε φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές.
Οι εξειδικευμένοι γιατροί με τις νέες συμβάσεις που αναμένεται να ισχύσουν από το 2018 θα πληρώνονται κοντά στα 4 ευρώ για μία επίσκεψη από 10 ευρώ που είναι σήμερα, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις φορολογικές επιβαρύνσεις.

Όπως εξηγεί ο κ.Ευάγγελος Φραγκούλης: «Οι ιατροί εξειδικεύσεων αν θέλουν να διατηρήσουν τη σύμβαση τους θα πάνε από τις 200 επισκέψεις το μήνα στις 350 (22 ημέρες το μήνα χ 4 ώρες χ 4 ραντεβού την ώρα) με την αποζημίωση τους από τα 2000 μικτά το μήνα στα 1400-1500 μικτά μήνα (η ιατρική επίσκεψη από 10 ευρώ υποτιμάται στα 4ευρω μικτά)»

Αντίστοιχα και οι Γενικοί Γιατροί: «Οι Γενικοί Ιατροί με πληθυσμό ευθύνης 2250 (αντιστοιχεί σύμφωνα με ανάλυση μας σε 550 ραντεβού το μήνα- μ.ο. 3 ραντεβού το χρόνο ανά ασφαλισμένο και 7 ώρες τη μέρα- αν επιθυμούν να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών) θα λαμβάνουν 7,5 ευρώ μικτά για να καλύψουν όλες τις ανάγκες ενός ασφαλισμένου για ένα έτος» περιγράφει ο κ.Φραγκούλης.

Οι Γενικοί Γιατροί καλούν τους συναδέλφους τους να μην αποδεχθούν τις νέες συμβάσεις.
Όπως και να ‘χει όμως υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πάρουν πρώτα το πράσινο φως από την τρόικα για να εφαρμόσουν τις αλλαγές, η οποία βέβαια ποτέ δεν είναι αρνητική σε περικοπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρον άρον μετακινήσεις Γενικών Γιατρών και Παθολόγων στις ΤΟΜΥ! Όλες οι λεπτομέρειες για τις αποσπάσεις

Πως θα γίνονται οι εγγραφές στον οικογενειακό γιατρό και στις ΤΟΜΥ! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Μόνιμες προσλήψεις γιατρών με ρουσφετολογικά κριτήρια! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πως θα βαθμολογούνται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button