ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα κάγκελα οι γιατροί για τα προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προσλήψεων! Προς παράταση το υπουργείο Υγείας

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr που πρώτο αποκάλυψε τα αμέτρητα προβλήματα που καταγράφονται στην ηλεκτρική πλατφόρμα για τις προσλήψεις των 940 μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας, το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας για να επιταχύνει τη διαδικασία των προσλήψεων (από 1,5 με 2 χρόνια στους 5 μήνες), δεν αντέχει προφανώς το μεγάλο αριθμό των χρηστών αλλά και το βάρος των ψηφιοποιημένων δικαιολογητικών. Διαβάστε ΕΔΩ την αποκάλυψη του HealthReport.gr: «Με αγκάθια η κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πρόσληψη γιατρών στο ΕΣΥ! Όλα τα προβλήματα»

Ήδη εκατοντάδες γιατροί διαμαρτύρονται στο υπουργείο Υγείας για τις ώρες που έχασαν στην προσπάθειά τους να υποβάλουν αίτηση για πρόσληψη, καθώς στο τέλος μετά από ώρες προσπάθειας, ελάχιστοι κατορθώνουν να στείλουν την αίτησή τους.

γιατρός

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Στο θέμα αναφέρεται λεπτομερώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ο οοίος με επιστολή στον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ζητά να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που αφορά τις πρόσφατες προκηρύξεις θέσεων ΕΣΥ.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα που αφορά στις πρόσφατες προκηρύξεις θέσεων ΕΣΥ που ετέθη σε λειτουργία στις 14.2.2020 παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας κυρίως όσον αφορά στην καταχώρηση των πάσης φύσεως ημερομηνιών – ακόμη και της ημερομηνίας γέννησης του υποψηφίου – χωρίς μάλιστα δυνατότητα εκ των υστέρων διόρθωσης οποιασδήποτε καταχώρησης.

«Ελλείψει δε υπηρεσίας helpdesk οι γιατροί αδυνατούν, υπό τις συνθήκες αυτές να υποβάλουν υποψηφιότητα και όπως είναι φυσικό, αγωνιούν αφού η ημερομηνία λήξης (28.2.2020) πλησιάζει» αναφέρει ο ΙΣΑ.

Γι αυτό και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ζητά να αποκατασταθεί το πρόβλημα άμεσα ή να δοθεί παράταση της προθεσμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μελετά να δώσει παράταση στην υποβολή των δηλώσεων ώστε να προλάβουν όλοι οι γιατροί να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινούν οι πρώτες ηλεκτρονικές προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία! Πως θα καλυφθούν οι 947 θέσεις

ΕΟΠΥΥ: Ψαλίδι στις σπατάλες για να καλυφθούν νέες παροχές! Πότε έρχεται ο νέος Κανονισμός Παροχών

Τι είδε ο Κικίλιας στην Πάτρα; Όλες οι αλλαγές που έρχονται για γιατρούς και νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button