ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Στα κάγκελα οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες για τις προτάσεις του Eurogroup! Όλο το παρασκήνιο

Σε συνεχείς συσκέψεις βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα τα στελέχη των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων επιχειρώντας να βρουν το δικό τους plan B για την επόμενη μέρα της συμφωνίας, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Η συμφωνία με τους δανειστές φέρνει μέτρα που θα ληφθούν για τον κλάδο του φαρμάκου που είναι άκρως επιβαρυντικά για τις ελληνικές εταιρείες που διαθέτουν γενόσημα.
Και αυτό επειδή προωθείται καταρχάς η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία χωρίς εξαιρέσεις, γεγονός που «χτυπά» ιδιαιτέρως τα ελληνικά επώνυμα γενόσημα φάρμακα.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής πάντως που προώθησε με τροπολογία του την συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία, όπως τονίζουν πηγές στο HealthReport.gr, επιχειρεί προς ώρας να καθησυχάσει τον κλάδο διαμηνύοντας ότι θα βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί ο σκόπελος και να μην εφαρμοστεί στην πράξη η συνταγογράφηση με δραστική ουσία.

Όμως οι εκπρόσωποι των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων παραμένουν σε κατάσταση προβληματισμού καθώς τα μέτρα που προωθούν οι Ευρωπαίοι δεν περιορίζονται σε αυτό.

«Κατεβάζουν στα τάρταρα τις τιμές των γενοσήμων» έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος στο HealthReport.gr μιλώντας για τις δραστικές τιμές στις μειώσεις που αναμένεται να εφαρμοστούν αν η κυβέρνηση δεχθεί τα μέτρα του Eurogroup.

Άλλωστε οι προτάσεις-προαπαιτούμενα των δανειστών προβλέπουν κατάργηση της προστασίας των φαρμάκων πριν το 2012, μείωση της τιμής όλων των εκτός πατέντας φαρμάκων στο 50% και όλων των γενοσήμων φαρμάκων στο 32,5%.

Άγνωστο παραμένει πως αντιδράσει η αγορά στη περίπτωση εφαρμογής αυτών των μέτρων αλλά και πως θα τοποθετηθούν οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες δεδομένου ότι είχαν πάρει τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και του ίδιου του Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι τα ελληνικά φάρμακα θα προστατευθούν καθώς ο κλάδος συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο κούρεμα στη δαπάνη για τα φάρμακα με τη συμφωνία! Τι θα πληρώσουν ασθενείς-φαρμακευτικές

Φαρμακευτικές εταιρείες: Η επόμενη μέρα μετά το «ΟΧΙ»! Όλα τα σενάρια

Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι: Είμαστε εδώ για τους Έλληνες ασθενείς! Καλύπτουμε όλη την αγορά με φάρμακα

Άρχισαν τα όργανα: Νωρίτερα για καλοκαιρινή άδεια στις φαρμακευτικές!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button