Πολιτική Υγείας

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι για τα νέα κουρέματα στα νοσοκομεία! Τι λένε για φάρμακα-προσλήψεις

Κατά ….γράμμα ακολουθεί ο Μάκης Βορίδης τις επιταγές της τρόικας και προκειμένου να μη δυσαρεστήσει τους δανειστές μας προχωρά σε νέα κουρέματα των δαπανών κάνοντας γιατρούς και εργαζόμενους να …βγουνε από τα ρούχα τους.

Και πώς να μην είναι έξαλλοι όσοι ζουν καθημερινά την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. Υγειονομικό υλικό δεν υπάρχιε ούτε για δείγμα. Βασικά φάρμακα απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων των νοσοκομείων. Ενίοτε οι ασθενείς φέρνουν και τα απαραίτητα υλικά όπως βαμβάκι και γάζες από το σπίτι τους.

Κάτι που φυσικά δεν είναι άγνωστο στην κυβέρνηση και ούτε φυσικά στον υπουργό Υγείας ο οποίος θα μειώσει κατά 160 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό από τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων για το 2015.

Γι αυτό και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας τονίζει: «Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων έχουν μηδενίσει προ πολλού. Χειρουργικές και Ορθοπεδικές κλινικές στερούνται κοινά παυσίπονα, Παθολογικές Κλινικές δεν διαθέτουν αντιβιοτικά, ενώ το υγειονομικό υλικό είναι πλέον ανύπαρκτο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εάν αντιλαμβάνονταν έστω και στοιχειωδώς την τραγικότητα της κατάστασης, όφειλε να απαιτήσει άμεσα και επιτακτικά την πρόσθετη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων από τον προϋπολογισμό του κράτους.

Κι όμως, πράττει το εντελώς αντίθετο. Ο κ. Βορίδης με δηλώσεις του διαμηνύει πως την επόμενη χρονιά θα περικόψει άλλα 160 εκατ. ευρώ από τις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων. Πρόκειται για προμελετημένο στραγγαλισμό της δημόσιας περίθαλψης».
Και αναρωτιέται ο κ.Βαρνάβας: «Η περίφημη κάλυψη των 3 εκατ. ανασφάλιστων που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, θα γίνει άραγε απ΄ αυτούς τους σφαγιασμένους προϋπολογισμούς; -Οι 4000 προσλήψεις γιατρών που μηρυκάζει σε κάθε εμφάνισή του ο κ. Γρηγοράκος θα γίνουν χωρίς εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό;

-Οι εφημερίες των Νοσοκομείων που έχουν ολοσχερώς καταρρεύσει θα πραγματοποιηθούν με εθελοντισμό των γιατρών;»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button