ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό για την κατεδάφιση κτιρίου και τη μετατροπή του σε Σχολή!

Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην πρόθεση της κυβέρνησης να κατεδαφίσει ιστορικό κτίριο και να παραχωρήσει άλλο ένα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ώστε να μετατραπεί σε Πανεπιστημιακής σχολής νοσηλευτών.

Όπως επισημαίνει το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, την ώρα που το νοσοκομείο ασφυκτιά από την έλλειψη χώρων νοσηλείας των ασθενών, η κυβέρνηση προχωρά σε σύμβαση που υπέγραψε με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω της οποίας, πέραν των άλλων, «επιχειρείται η κατεδάφιση του ιστορικού κτιρίου του Οίκου αδελφών του Νοσοκομείου μας και η παραχώρηση αυτού αλλά και του διπλανού κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την δημιουργία Πανεπιστημιακής σχολής νοσηλευτών, με «αντάλλαγμα» τη δωρεά εξοπλισμού στο νοσοκομείο».

Αντί να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία με κρατική χρηματοδότηση προκειμένου να αναταθεί το δημόσιο σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, προσφεύγει στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για την δημιουργία και ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού, «ξεπλένοντάς» το με «νόμιμες» φοροαπαλλαγές, αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Το Σωματείο του Ευαγγελισμού παρατηρεί ότι «αποτελεί μεγίστη πρόκληση να αποφασίζει ο «δωρητής» για κτίρια του νοσοκομείου και να προσδιορίζει εκ των προτέρων την χρήση τους, να αγνοεί προκλητικά ότι ο Ευαγγελισμός ασφυκτιά από κτίσματα και να θέλει να συσσωρεύσει στο κέντρο της Αθήνας υπηρεσίες που ήδη στεγάζονται ή θα μπορούσε άνετα να στεγαστούν σε χώρους που δεν πνίγονται απ’το μπετόν».

Υπηρεσίες του νοσοκομείου και κοιτώνες στα κτίρια

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι σε κανένα νοσοκομείο της χώρας δεν έχει την έδρα της και τις υπηρεσίες της ολόκληρη Πανεπιστημιακή σχολή.

«Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι λόγω της στενότητας των χώρων ο Ευαγγελισμός δεν μπορεί να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή από χώρους του. Η παραχώρηση αυτή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα αφού στα κτίρια αυτά λειτουργούν πολλές υπηρεσίες του νοσοκομείου και στεγάζονται κοιτώνες για προσωπικό με ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.
Αν στον Ευαγγελισμό εγκατασταθούν νέες λειτουργίες η ασφυξία θα μεγαλώσει μαζί και η απειλή για την ασφαλή περίθαλψη των αρρώστων».

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο στον Ευαγγελισμό εξετάζονται πάνω από μισό εκατομμύριο ασθενείς ενώ οι συνολικοί επισκέπτες είναι μερικά εκατομμύρια πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Αλλάζουν τα όρια ηλικίας για τους επικουρικούς γιατρούς του ΕΣΥ! Νέα τροπολογία

Από επιτροπή Παιδίατροι και Παθολόγοι για να ασκούν Διαβητολογία. Εκτός οι Γενικοί Γιατροί! Διευκρινήσεις του υπ.Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Θα καλύπτει το γυμναστήριο αλλά και personal trainer για ιατρικούς λόγους!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button