ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις! Γιατί αντιδρούν

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) εκτιμά πως η κυβέρνηση παραβιάζει κάθε αρχή δικαίου και προωθεί το μέτρο χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με τον ΠΦΣ. Τονίζει, δε, πως “τιμωρεί”, ταυτόχρονα, τους ασθενείς οι οποίοι επιλέγουν τα φάρμακα που συνταγογράφησε ο γιατρός και δεν ανήκουν στην κατηγορία των γενοσήμων.

Δείτε ΕΔΩ τα μέτρα που αναμένονται: «Οι έξι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο φάρμακο! Τι προωθεί το υπ.Υγείας»

Ο ΠΦΣ κάνει λόγο για παγκόσμιο παράδοξο η κυβέρνηση να επιβάλει κεφαλικό φόρο στα φαρμακεία, τη στιγμή που η επιλογή του φαρμάκου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ασθενή:

Η κυβέρνηση και οι θεσμοί, μετά από εννέα χρόνια αναποτελεσματικών πολιτικών επιβαρύνσεων και περικοπών, συνεχίζουν να προτείνουν μέτρα που διέπονται από φορομπηχτική και τιμωρητική φιλοσοφία προς τους ασθενείς, σε αντίθετη κατεύθυνση από τον ασθενοκεντρικό χαρακτήρα που υιοθετούν πλέον όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά συστήματα Υγείας”, αναφέρει το προεδρείο του Συλλόγου. Και συνεχίζει:

“Είναι αδιανόητο οι φαρμακοποιοί, που όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, έχουν επιφορτιστεί όλα τα μέτρα για το φάρμακο, να επωμιστούν ακόμα ένα ληστρικό μέτρο.

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα η Κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στα φαρμακεία με την απόφαση της να επιβάλει να διατηρούν ελάχιστες ποσότητες φαρμάκων ανά θεραπευτική κατηγορία, την ίδια ώρα που δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των ελλείψεων.

Στη δικαιοσύνη

Οι φαρμακοποιοί πάντως δηλώνουν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτών των απαράδεκτων διατάξεων.

Τα μέτρα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν στο κλείσιμο χιλιάδων φαρμακείων και στην απόλυτη φτωχοποίηση του κλάδου μας. Μήπως τελικά αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της κυβέρνησης”;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με παζάρια στις τιμές όλα τα νέα φάρμακα! Πως θα εγκρίνονται

Απίστευτο: Μέσω Facebook ψάχνουν φάρμακα που λείπουν οι φαρμακοποιοί! Σε απόγνωση οι ασθενείς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button