ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί με το ασφαλιστικό! Νέα αιφνιδιαστική αλλαγή

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάργηση του κλάδου των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ χωρίς βέβαια ο κλάδος ή άλλος κλάδος των υγειονομικών να έχει ενημερωθεί σχετικά.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) είναι στα κάγκελα αφού ο κλάδος αιφνιδιάστηκε από τη συγκεκριμένη αλλαγή ενώ οι φαρμακοποιοί έχουν καταβάλει μεγάλα ποσά σε εισφορές στο ΤΣΑΥ.

Οι φαρμακοποιοί μέσω του ΠΦΣ επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Για μια ακόμη φορά η σημερινή κυβέρνηση με ληστρικό τρόπο και αιφνιδιαστικά, καταργεί τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ και με αοριστολογίες προσπαθεί να «μπαλώσει» την υπεξαίρεση των εισφορών που κατέβαλαν μέχρι σήμερα οι υγειονομικοί.

Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στο άρθρο 94 παρ. 5 αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κλάδος των μονοσυνταξιούχων καταργείται και μάλιστα αναδρομικά… από 1.1.2016».

Γι αυτό και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τη Μ.Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΠΦΣ, σύσκεψη των προέδρων των δευτεροβαθμίων υγειονομικών συλλόγων, για να χαράξουν κοινή γραμμή αντίδρασης και αντίθεσης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταδικάζει επίσης: «τις κυβερνητικές επιλογές και μεθοδεύσεις και παράλληλα αναμένει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην συμπράξουν στην ασφαλιστική καταδίκη των υγειονομικών και να αντιδράσουν έμπρακτα.

Τα Φαρμακεία μπορούν να ξαναγίνουν εκλογικά κέντρα καταδίκης των μνημονιακών πολιτικών αποφάσεων και αυτής της κυβέρνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον υπ.Υγείας οι φαρμακοποιοί για τις ελλείψεις στα φάρμακα!

Στα «κάγκελα» γιατροί και φαρμακοποιοί για το νέο ασφαλιστικό! Τι ετοιμάζουν

ΣΦΕΕ και ΠΕΦ: «Λάθος η κάλυψη ανασφάλιστων από τον προϋπολογισμό για φάρμακα»

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button